Kako preživeti povratatk u školu?

05:27

Poslednjih dana sam, čitajući postove na drugim blogovima, primetila dosta Back to school postova. Moj povratak u školu, tačnije na faks, se još uvek nije približio jer mi predavanja počinju tek negde oko 10-og oktobra, ali kako se početak školske godine za osnovce i srednjoškolce približio, rešila sam i ja da napišem neki post na ovu temu jer sam sve to već prošla, pa vam možda malo i pomognem.



Sa ove tačke gledišta bih rekla da je naslov mog posta jako hiperboličan, ali sam ipak odlučila da tako ostane jer većina povratak u školu doživljava upravo tako, kao preživljavanje. Priznajem, nije lako vratiti se obavezama, ranom ustajanju, učenju itd. nakon dugog i lepog letnjeg raspusta. Ali, što se mora, nije teško. Potrudite se onda da vam taj povratak bude što "bezbolniji" i lakši. U nastavku možete pročitati neke savete, koji vam mogu u tome pomoći.

NE DAVI PRIČAMA-Jedna od najlepših stavri kod povratka u školu su definitivno druženja sa prijateljima. Sigurno među vašim drugarima iz odeljenja ima i onih koje baš i niste često videli preko raspusta. Kako god, svako od vas je imao neka dešavanja preko leta i lepe trenutke. Setite se toga kada počnete već od prvog dana da "davite" druge slikama i pričama sa vašeg savršenog odmora. To vašim prijateljima može delovati previše iritantno. Ali, ako već ne možete da ne ispiračete svoje doživljaje, onda bar počnite tako što ćete prvo svoje sagovornike pitati kako su oni proveli letnji raspust i gde su išli na odmor. Zatim pažljivo saslušajte njihove odgovore da bi i oni vas tako slušali kada budete pričali.

BUDITE ORIGINALNI-Znam da je to pomalo teško u tim godinama i da se uglavnom vodite time da birate stvari koje bira većina da ne biste ostali sami i da biste bili prihvaćeni u društvu. Koliko se sećam, na početku školske godine treba da se opredelite da li ćete biti član neke sekcije. Samo zato što sve tvoje drugarice žele da idu na novinarstvo, ne znači da to moraš i ti. Izaberi ono što se tebi sviđa. A to je ujedno i prilika da upoznaš neke nove ljude.

LEŽERNO SA ODEĆOM-Odeća nije jedini način da vas drugi primete. Posebno ne kada je škola u pitanju jer je to ipak mesto koje zahteva pristojno oblačenje. Čak i ako imate tolerantne profesore, koji vas neće opomenuti svaki put kada dođete u školu u malo kraćoj suknji ili nekoj drugoj neprikladnoj odeći, treba i sami da znate da to nije u redu. Takve kombinacije ostavite za izlaske, a u školi vaše modno umeće pokažite u nekim drugim odevnim kombinacijama.

BEZ PREVIŠE ŠMINKE-Zvučaće vam kao kliše, ali mladost je sama po sebi lepa i to mnogo. Bar sada, na početku školske godine kada ste svi još preplanuli, nema potrebe za dodatnom šminkom. Ako već ne možete da odolite, stavite maskatu i sjaj i to je sasvim dovoljno za školu. Ajlajner, puder i ostale stvari ostavite za večernje izlaske. Umesto da se trudite da što bolje prekrijete nedostatke na svom licu debelim slojevima pudera, pokušajte da sprečite njihov nastanak, pa nećeti ni imati potrebu da stavljate puder. Redovno čistite i hidrirajte kožu lica da bi bila prirodno lepa.



NA ČASU BEZ BRBLJANJA-Školski odmori i vreme posle škole neka budu rezervisani za takve stvari, a na času se potrudite da pratite gradivo koje vam profesor izlaže. Ako već tih 45 min morate da budete u učionici, onda nemojte dozvoliti da vam to vreme uzaludno prolazi u šaputanju sa drugom iz klupe. Sigurna sam da ćete, ako budete slušali, zapamtiti bar nešto od onog što vam profesor bude predavao, a to će vam sigurno pomoći i kada budete učili.

LJUBAV IZ RAZREDA-Još jedan od razloga zbog kojih treba da se radujete povratku u školu. U vašem ili nekom drugom odeljenju ima neko ko vam se sviđa? Eto savršene motivacije za ona jutra kada alarm zvoni, a vi nikako ne možete da se odlepite od kreveta. Samo pomislite na svoju simpatiju i da ćete je/ga tog dana videti i verujem da će vam čak i rano ustajanje lakše pasti.

NE BULJI U NOVE-Vašem odeljenju se ove godine možda pridruži neki novi učenik ili učenica. Nemojte ga od prvog dana odmeravati od glave do pete i ispitivati svaki njegov postupak. Naprotiv, budite srdačni, priđite i upoznajte se sa njim i ponudite mu pomoć oko škole. Njemu/njoj će to sigurno puno značiti. Zamislite sebe na tom mestu. Nije baš prijatno, zar ne?

NE BLEFIRAJ-Ako o nekoj temi o kojoj se razgovara za vreme časa ili na odmoru ne znaš puno, pametnije je da slušaš šta drugi imaju da kažu, nego da rizikuješ da bubneš neku glupost. Zapravo, slobodno možeš i reći da nisi baš najbolje informisana o toj temi i pitati sagovornika da te malo bolje uputi. Nije sramota ne znati, sramota je kada to što ne znamo ne želimo da naučimo. A i sigurna sam da postoje teme o kojima vi puno znate, a vaši prijatelji baš i ne, pa tako jedni sa drugima možete da razmenjujete informacije.

BEZ TRAČARENJA-Ako ti se nečija odeća ili frizura ne sviđaju, zadrži to za sebe. Jako je ružno pričati o drugima kada nisu prisutni. Da li biste vi voleli da neko priča ružne stvari o vašoj odeći ili frizuri? Svako od nas je drugačiji, drugačije stvari volimo i logično je da se ne možemo svakome dopasti, ali to nije razlog da nekoga ogovaramo. A i stalnim ogovaranjima drugih rizikujete da postanete nepoželjni u društvu.



STIŠAJ GLAS-Biti najglasniji u društvu nije ni malo cool, posebno ako ste devojka. Uzdržanost i osmeh su uvek zanimljiviji od urlanja. Drugima ćeš bolje pokazati kakva si svojim ponašanjem nego brbljanjem do iznemoglosti.

Fotografije su preuzete sa interneta



Kako vam se sviđaju moji saveti? Da li ste počeli sa pripremama za školu?

facebook: Fashion, Beauty and Style


P.S. Kliknite na neki od linkova ispod. Hvala unapred. :*
http://goo.gl/rf6VbH
http://goo.gl/1R2Rtm
http://goo.gl/rNKXqk
http://goo.gl/ovkKB6
http://goo.gl/SWFtvJ

You Might Also Like

36 коментара

  1. Ovo je definitivno jedan od tvojih boljih postova,hvala na svim savetima,sigurno sam da ce biti od koristi mnogima. ♥
    Novi post ---> Miljana Easy Skillful

    ОдговориИзбриши
  2. Saveti su sjajni!Koristice svima nama.Inace,odusevljena sam blogom!

    Na mom blogu je veci internacionalni giveaway,ako zelis mozes ucestvovati.
    Anja's World

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post! divni saveti, koristice nam haha :)) <3
    Takođe zamolila bih sve da se pretplate na blog jedne gotičarke, verujem da će vam se svideti jer su postovi sasvim drugačiji, a osim toga, blog je nov, neophodni su saveti stručnijih blogerki, HVALA UNAPRED <3 http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Sjajan post.Definitivno se slazem sa tobom sto se tice mnogo stvari.Npr. dodje devojka u skolu sa kratkom suknjom i tonom sminke.Mozda se to njoj svidja,ali skola trazi pristojno obucenu decu.Super saveti.

    http://jovanaslife.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo tako. Lepo ponašanje i maniri će doći do izražaja ma kakvu odeću da nosimo na sebi, a to danas mnogi nemaju.

      Избриши
  5. Super post,divno9 napisano! Zbog ovakvih postova jos vise pozelim se vratiti u skolu hehe :)
    Kliknula sam na linkove (haljine su super!) i nadam se iskreno da ces i ti kliknuti na sljedece linkove:


    http://www.twinkledeals.com/crossbody-bags/sweet-faux-pearl-and-pu/p_448363.html?lkid=52748

    http://www.twinkledeals.com/make-up-tools/stylish-10-pcs-classic-nylon/p_492000.html?lkid=52748

    http://www.twinkledeals.com/blouses-shirts/shirt-collar-stripes-print-casual/p_499196.html?lkid=52748

    New post--> http://beautyshapes3.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  6. nice review!
    maybe you like to follow each other? pls let me know :)

    xoxo, Verena
    verenasbeautypalace.blogspot.co.at

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan post i sve si jako lijepo napisala. Nadam se da ćemo svi bez ikakvih problema preživjeti početak i ove školske godine, iako je to poprilično teška misija, iskreno haha lol :D
    ♥ forever-blogm.blogspot.com ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve će proći bez problema, nemoj da brineš. Zapravo je to jedan od najlepših perioda u životu. To shvatimo kad dovoljno odrastemo. :D

      Избриши
  8. Naslov mi je izazvao osmeh na licu i bolje što ga nisi izmenila, jer se to u početku stvarno tkao i doživljava... :'D Odlični su ti saveti, baš si ''ubola'' ono što je najbitnije. :)

    mojsvetmb.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  9. Odličan post :)
    Www.leilaandvanya.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Super ti je post! Napisala si sve što treba i što će nam zapravo pomoći u novoj školskoj godini. :D

    itsnina23.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Post je jako lep i zanimljiv. Dopada mi se kako si napisala... ljubac

    Da li bi volela da zapratimo jedna drugu? Mozes mi reci svoje misljenje na mom blogu.

    www.jovanica92.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  12. Jako mi se sviđa ovaj post i tvoji savjeti. Pogotovo jer si završila srednju i jer si na faksu. Svaka čast! ♥

    https://sretnisanjar.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  13. Jako mi se sviđa tvoj post isto tako podjednako i tvoj blog. Zaista presavršeno je sve ukupno zajedno. Mnogi saveti koje sam pročitala u vezi škole i školskih problema su mnogo korisni i meni će prvoj ličnoj trebati i nadam se da će koristiti ali sigurno hoće. Želim ti se zahvaliti na ovakvim savetima jer će meni mnogo pomoći u novoj školskog godini i zaista ti puno hvala zbog toga.
    Nova sam ovde i mnogo bi mi značilo kada bi pročitala moj novi post i komentarisala ga i ukoliko budeš želela učlanila se u njega. Link posta - http://belablogss.blogspot.rs/2016/08/back-to-school-15-novi-pocetak-iz-ugla.html#_=_ ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na ovim divnim rečima.♥ Zaista mi je jako drago kada pročitam ovakve komentare i vidim da su moji saveti nekome pomogli.
      Pogledaću tvoj blog, naravno, i želim ti puno sreće sa njim. :*

      Избриши
  14. Nešto što me živcira jeste kada sedim pored osobe koja ne zatvara usta,ne znam kako preživim 45minuta pored takve osobe,živcira me to.Divno si ovo napisala,i slike su predobre! ☺
    Novi post: http://natalijabeauty.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To stvarno ume da bude nezgodno, iz iskustva znam. :D Hvala, drago mi je da ti se sviđa. :)

      Избриши
  15. hello! thx for your answer.
    I am a new follower #207

    have a nice evening xoxo
    Verena

    verenasbeautypalace.blogspot.co.at

    ОдговориИзбриши
  16. Odlican post!Stvarno korisni savjeti!


    zaprati moj blog,uzv- funnyandrabbits.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  17. Hvala na odlicnim savetima :)

    beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  18. Hvala za savete :)

    Ukoliko zelis da se pratimo, javi se na mom blogu :)
    http://badassvampire.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  19. Odlični savjeti,u potpunosti se slažem sa svime,osobito posljednjim :D <3
    https://katyblogfirst.blogspot.hr/ novi post je tu,ako želiš možeš me zapratiti ,uzvraćam!

    ОдговориИзбриши
  20. Draga, sad sam malo pregledjivala tvoj blog i naljetela sam na ovaj post i sam jednostavno odusevljena! Svaka cast, gurl

    http://it-s-such-a-wonderful-life.blogspot.mk/2016/09/people-you-love-can-will-be-people-that.html

    ОдговориИзбриши