Njegovo veličanstvo limun

07:58

Da li je i koliko limun zastupljen u vašoj kuhinji? Pri tom ne mislim samo na pravljenje limunade ili dodavanje limuna u čaj? Ovo, za mene najdragocenije voće, je mnogo vise od toga. Ako me pitate koje voće najviše volim da jedem, odgovor sigurno neće biti limun, ali je on ipak za mene
najdragoceniji.



Pre svega, limun je prepun vitamin C i to svi znamo. Zato je i toliko zdravo koristiti ga radi prevencije ili sprečavanja prehlade. Ja nisam neki preveliki ljubitelj limunade. Pijem je ponekad, tačno, ali svakako mogu i bez nje. Limun je u mojoj ishrani zastupljen na drugi način. Da, čuvena detox voda koju ja pravim tako što u vodu samo dodam isečen limun. Zaista se trudim da dnevno popijem preporučenih 2l vode. Naravno, to nije uvek moguće. Ali, od kada sam počela da pijem ovu vodu toliko pozitivnih efekata sam dobila zahvaljujući njoj. Preporučujem vam da je i vi počnete koristiti ukoliko to do sada niste radili. Od kada je koristim, koža mi je svežija i zdravija, imam puno vise, a prehlade su izostale. Ovde se završava moje unošenje limuna u organizam (ponekad i u čaju, ali to nije toliko često).






A kako koristim limun u kozmetičke svrhe? Pošto imam masnu kožu, imam i dosta problema sa aknama. Ovaj problem sam skoro u potpunosti rešila i to ne zahvaljujući skupim kozmetičkim preparatima, već upravo zahvaljujući limunu. Kako pitate se? Operite lice blagim sapunom i osušite ga peškirom. Iscedite limunov sok i u njega natopite vatu. Nanesite limunov sok na lice i ostavite da stoji 10 min, zatim isperite vodom. Za što bolje rezultate ponavljajte ovaj postupak 2 puta dnevno. Limun sadrži veliku količinu limunske kiseline koja pomaže da oljuštite kožu obolelu od akni. Limunov sok ubija bakterije koje uzrokuju pojavu akni na koži, smanjuje crvenilo, upalu kože izazvanu od akni i odličan je prirodni izbeljivač kože.





Nedavno sam saznala za još dva načina kako iskoristiti limun koja još uvek nisam imala prilike da isprobam, ali planiram narednih dana, pa ću i to podeliti sa vama.
Protiv peruti-Nakvasite kosu a zatim pospite vodom u koju ste nacedili limun i masirajte teme da biste se oslobodili peruti.
Za skidanje laka sa noktiju-Umočite nokte u posudu sa vodom u koju ste nacedili limunov sok i držite tako oko 5 min, a zatim istrljajte nokte unutrašnjim delom limunove kore.

Da li i vi i na koji način koristite limun kao prirodnu kozmetiku?

You Might Also Like

8 коментара

  1. Limun je bukvalno,najzastupljeniji sastojak,u mojoj kufinju,oboyavam da ga popijem ujutru,bey ikakvog [eéra,ide u sve salate,u sva moguá jelaa..Koristim ga u kozmetičke svrhe,isto,ali na drugačiji način,samo ga istrljam po predhodno poranom licu,mislim da je tvoji način efikasnji,moraću da ga isprobam..
    Btw.Izbacile smo novi post,pa ako želiš pogledaj http://blogofapsycho.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. I love lemons especially in tea:)
    Have a lovely week!
    kisses
    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Ja takođe limun jako volim i ne smeta mi njegova kiselina. Zaista zdravo voće. Kada probaš ovo za skidanje laka i peruti, obavezno na pisi post :-)

    Posjeti moj blog i uclani se na njega http://alwaysbepositiveee.blogspot.com/ , ja na tvoj vec jesam! :-)

    ОдговориИзбриши
  4. Sjajan post, ja koristim limun skoro svakodnevno ali ga nisam koristila za kosu.
    Pratim te, uzvrati ako zelis!

    http://highheelpoodl.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Volim limun, svaki dan ga kosristim uz caj.Odlican je post!

    Adela Acanski

    ОдговориИзбриши