Zašto je važno imati dobru bazu za šminku?

06:48

Besprekoran ten je nešto što svaka žena želi, ali to nije uvek lako postići. Kvalitetna nega kože je najvažniji korak, a šminka je tu samo da još dodatno pojača utisak.
Ukoliko šminku koristite na pravi način ona će zaista istaći i pokazati vašu najlepšu stranu, ali često pravimo greške kojima postižemo upravo suprotan efekat. Jako važna stvar na koju dosta žena zaboravi je priprema lica za nanošenje šminke. U tu svrhu se koristi prajmer (baza ili podloga) čija je uloga da olakša nanošenje tečnog pudera i da napravi barijeru između kože i pudera.
Osobe koje imaju suvu kožu se susreću sa problemom ispucalog pudera na licu posle nekoliko sati. Kvalitetan prajmer i ovaj problem u potpunosti eliminiše. Može vam osigurati postojanost pudera čak i na visokim temperaturama, sprečava sušenje kože i apsorbovanje talka i pigmenata iz pudera, umiruje i osvežava kožu. Takođe, može prikriti proširene pore, sitne bore, ispucale kapilare, crvenilo i druge nesavršenosti.
Kada su osobe sa masnom kožom u pitanju, prednost nanošenja prajmera je smanjenje, pa čak i potpuna eliminacija "prosijavanje" kože.
Kod nanošenja prajmera važi pravilo manje je više. Za celo lice je obično dovoljna mala količina.





Moj omiljeni prajmer poslednjih meseci je Ingrid make up base smoothing & mattifying. Prvu bočicu sam dobila na testiranje zajedno sa još nekoliko proizvoda ovog brenda. Nakon što se ona potrošila odmah sam kupila drugu. Pošto se ja skoro svakodnevno šminkam, mogu reći da ovo nije proizvod koji se brzo troši i da mi je jedna bočica dovoljno dugo trajala.
Ako do sada niste koristili prajmer i planirate da počnete, moja topla preporuka vam je da izaberete upravo Ingrid. Od kada ga koristim kvalitet i trajanje šminke na mom licu su se jako poboljšali.
Ingrid baza je providna, ima matirajući efekat i jako glatku teksturu koja omogućava jednostavno nanošenje. Dolazi u staklenoj bočici koja sadrži 30 ml proizvoda i ima pumpicu koja omogućava uzimanje tačno onolike količine proizvoda koliko vam je potrebno.
Moj najveći problem je masna T-zona, ali sa ovom bazom ne isijavam ni nakon nekoliko sati. Možete je kupiti po veoma pristupačnoj ceni (695 dinara). Link za online naručivanje: https://goo.gl/j8Pwqb

Da li vi koristite prajmere i koji je vaš favorit?


facebook: Fashion, Beauty and Style
mail for busnisess: fashionbeautyandstyle01@gmail.com

You Might Also Like

12 коментара

  1. Šminkam se samo za neke svečanije prilike, jer smatram da još nisam toliko odrasla za šminkanje. Uglavnom ne koristim prajmer ali ovaj post će mi dosta pomoću u tome. Poslala sam ti mejl, bilo bi mi drago da što pre odgovoriš?
    Novi post je na mom blogu. Ne zaboravi da postaviš pitanja za Q&A: laAdda

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post.Mislim da će biti od koristi mnogim devojkama koje vole šminku. ;)

    http://patheticblonde.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  3. Imam dosta suvu kozu i svasta sam koristila,ali svaki put scenario koji si opisala. Drago mi je sto sam procitala ovakav post,moracu da ga isprobam. Cena je takodje pristupacna. Odlican post :*

    The Boho Diary

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post, apsolutno se slažem sa tobom! Ja takođe posedujem Ingridov prajmer samo što moj ima i efekat umanjenja crvenila pa je zelene boje. Definitivno jedan od boljih prajmera tako da delim mišljenje sa tobom. :)


    Novi post ---> Iammilitza !

    ОдговориИзбриши
  5. Post je super. Drago mi je da se neko osvrnuo na znacaj baza, jer mislim da je cesto zene izbegavaju. Nisam probala ovaj, ali verujem da ga vredi probati.

    https://dorajaa.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши
  6. Looks like an interesting product! Lovely photos ◡‿◡✿

    Do you wanna follow each other via GFC or Bloglovin? Lemme know ♥
    * All Day Cushion by Yadah Review *

    ОдговориИзбриши
  7. Nisam ga probala, ali verujem da je dobar i verovatno ću ga probati! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    ОдговориИзбриши
  8. Odlican post,veoma interesantan! Nisam isprobala ovu bazu ali potrudit cu se da je nadjem pa da je isprobam :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  9. Odličan post. Ovih dana se razmišljam da kupim neki dobar prajmer, pa ću pogledati ovaj ♥

    Die with memories,not dreams

    ОдговориИзбриши