Predlozi za zdrav doručak

16:03

Zdravo, dragi moji :)
Kako je ovo moj prvi post u 2016. godini, najpre želim da vam je čestitam i poželim sve najbolje. Neka vam se ostvare sve želje koje ste u ponoć poželeli. I, naravno, nastavite i novoj godini da čitate moj blog.

A sada da se vratimo doručku. Ovaj obrok je najvažniji obrok u toku dana i trebalo bi da se uvek trudimo da dan započnemo sa što zdravijom i kvalitetnijom hranom, a ne samo kada želimo da smršamo. Stručnjaci kažu da je najbolje doručkovati odmah kada ustanemo, tj. želudac ne treba dugo ujutru da nam bude prazan.
Sve što je potrebno našem organizmu su vlakna, proteini i zdrave masti. Ova zdrava kombinacija je savršen način da povratite energiju, dobro započnete dan, izgubite kilograme, a uz to i da imate savršenu koncentraciju.

Predlozi jelovnika:
1) parče integralnog hleba, 3 kašike izgnječenog avokada, 1 kuvano jaje - Ukoliko kao i ja volite da gledate tutorijale na youtube-u, onda ste se navikli da je avokado uključen u doručak kod velikog broja modnih blogerki, a to svakako nije bez razloga. Avokado potiče iz Srednje Amerike, a u Evropu su ga doneli Španci 1601. god. Avokado je zapravo voće koje se razlikuje od drugih vrsta voća jer ne sadrži šećer, ali sadrži veliki broj zdravih omega-3 kiselina.  Dosta je kaloričan, ali ga zbog toga ne treba izbegavati, već ga treba jesti u umerenim količinama jer sadrži veliki broj antioksidanasa.






2) pola šolje ovsene kaše, orašasti plodovi (bademi su najbolji izbor), pola šolje bobičastog voća po izboru - Kada je ovsena kaša u pitanju, moj favorit je definitivno Dr. Oetker i to sa ukusom vanile. Znam da nije baš zdrava koliko i klasična kaša, ali ima jako lep ukus. Više detalja o njoj možete pročitati u jednom starijem postu  -----> Brz i ukusan dorucak





3) 180 ml grčkog jogurta sa pola šolje žitarica, 50 grama bobičastog voća, jabuke ili kruške i 7 polovina jogurta - Grčki jogurt sam tek pre neke 2 godine počela da koristim u svojoj ishrani i stvarno ga obožavam. Probala sam razne, ali je Dukatos po meni najbolji jer ima predivan ukus. Mom organizmu jako prija kada dan započnem baš sa ovim jogurtom.





Ovakav doručak će vas održati sitim do sledećeg obroka što je jako važno, jer nećete previše ogladneti i prejesti se za sledeći obrok. Takođe, ako dan započnete sa ovim namirnicama, nećete imati ni problema sa varenjem. Na kraju, još jedna jako bitna stvar kod obroka je i veličina porcije koja zavisi od visine, težine i telesne mase. Stručnjaci savetuju da prosečna, fiziči aktivna žena koja želi da izgubi nekoliko kilograma treba da unosi po obroku oko 300-350 kalorija.

Šta vi najviše volite da doručkujete? Da li se trudite da unosite zdrave namirnice u svoj organizam ne samo za doručak, već i za ostale obroke?




You Might Also Like

4 коментара

  1. Predlozi su super, volim ovakve postove .:) Avokado nisam nikada probala, primerila sam da je u Americi bas popularan, ali onaj koji uvek vidim kod nas ucek izgleda nekako sasuseno. :/

    ОдговориИзбриши
  2. Inspirativano!I da definitivno se trudim,najiviše volim da tanjir natrpan ravnovrsnim voćem,i sa strane neki musli, ili evituu :D
    Izbacile smo novi post,pa ako želiš pogledaj http://blogofapsycho.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. odličnooo :)

    http://beautyfashiontipsforfree.blogspot.ba pogledaj i ti moj blog, nova sam.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicne ideje za dorucakk ♥ Ja jedemm sta mi dunee, nikad ne razmisljam o tome vec ujutru nesto napravim ili kupim
    GIWEAWAY,internacionalan ----> Miljana Easy Skillful

    ОдговориИзбриши