Rebul lavanda, lavander Eau de Cologne

13:21

U nekom od pretohdnih postova sam vam predstavila novitete koje sam dobila od Leco kompanije. Zahvaljujući toj saradnji sam dobila priliku da isprobam neke divne proizvode koje da sada nisam koristila. Kako sam vam u tom postu obećala i recenzije nekih proizvoda, danas ispunjavam obećanje i donosim vam recenziju Rebul kolonjske vode koja ima divan miris lavande.





Kolonjska voda je parfemski proizvod koji je blaži od parfema i toaletne vode, a jači od dezodoransa. Prva, originalna kolonjska voda ili Eau de Cologne bila je mešavina esencijalnih ulja u etanolskom rastvoru koju je 1709. godine kreirao Giovanni Maria Farina. Naziv je, zapravo, označavao da se ona proizvodi u gradu Kelnu.

Ovo je bio samo mali istorijski osvrt, a sada nešto vise ovoj kolonjskoj vodi. Kao što sam već napisala, ima predivan miris lavande. Ali, slobodno mogu reći da je taj miris blag. Znam da vam je to možda malo čudno jer biljka lavande ima jak miris, ali ova mirisna nota je tako divno ukombinovana da miris bude jako prijatan. Mene asocira na detinjstvo i miris lavande u dvorištu moje bake. Stvarno je neprocenjiv osećaj kada je pomirišem. Odnos cene i kvaliteta je, takođe, u savršenoj proporciji jer po ceni od nekih 700 din. možete dobiti ovu bočicu, što je, priznaćete, vrlo pristupačno.

Lavanda se koristi vise od 2000 godina. Pretpostavlja se da reč lavanda potiče od rimske reči lavare, što znači prati. Stari Rimljani su se kupali u mirisnim kupkama u koje su dodavali lavandino ulje. .

Pretpostavljam da mnogi od vas do sada nisu čuli za Rebul kompaniju, pa ću vam i o njoj napisati par rečenica. Ova turska, prevashodno farmaceutska kompanija, ima skoro 120 godina dugu tradiciju u prizvodnji kolonjskih voda. Pored mirisa lavande, njihove kolonjske vode dolaze u još 8 različitih mirisa.

Pored ove kolnjske vode u mom paketiću se našlo i jedno manje od 30 ml, kao i tester izdanja ostalih mirisa. Na kraju, moram da priznam da me je najviše oduševio miris smokve. To je jedan od onih slatkih mirisa koje biste zauvek mogli da koristite. Zato definitivno planiram da i nju nabavim u većem pakovanju u skorije vreme.


Da li ste vi do sada koristili neku od Rebul kolonjskih voda? 


You Might Also Like

4 коментара