Prirodni načini za izbeljivanje zuba

14:23

Ja sam veliki ljubitelj kafe i stvarno uživam u njenom ispijanju. Turske i ne toliko, ali nes, kapućino, razne 2u1, 3u1 kombinacije obožavam. Mogu da počnem dan bez kafe, posebno kada kasno ustanem i kasnim negde, pa nemam vremena da je popijem. Ali, zato se to u popodnevnim satima mora nadoknaditi. Ukoliko ste i vi ljubitelji kafe, verujem da znate i koje ona štetne posledice ima po naše zube. Ma koliko se trudili da ih održimo čistim i belim, kafa to uvek kvari. Zato vam danas pišem o nekim prirodnim načinima da izbelite zube i popravite "štetu" koju im kafa čini. Verujem da ste za neke već čuli, a za neke ćete možda sad prvi put saznati. Naravno, postoje i razni tretmani za izbeljivanje zuba, kao i neke tračice, ali oni su ipak previše skupi da bi se redovno koristili, a i nisu toliko preporučljivi jer mogu naneti štetu vašim zubima.





JAGODE - Kiselina koju sadrže je jako dobra za uklanjanje mrlja. Istrljajte zube jagodom (direktno ili je prvo utrljajte na četkicu), ostavite tako da stoji 5 min, a zatim isperite.

ŽALFIJA - Ona poseduje anti-gljivična svojstva i jako je dobra za izbeljivanje zuba. Na četkicu za zube stavite sitne komadiće žalfije (ili još bolje žalfiju u prahu) i istrljajte zube jednom ili dva puta nedeljno.

SODA BIKARBONA - Koliko samo stvari možemo uraditi u domaćinstvu upravo sa sodom bikarbonom, a povrh svega, ona je dobra i za beljenje zuba. Pomešajte nekoliko kašičica sode bikarbone sa malo vode ili soka od limuna. Dobijenom pastom istrljajte zube, ostavite da stoji 1 min. i isperite.

KORA OD BANANE - Kada pojedete bananu, nikako ne bacajte koru. Minerali koji se u njoj nalaze utiču na izbeljivanje zuba. Trljajte zube unutrašnjosti kore od banane 2 min. i zatim isperite.

JABUKOVO SIRĆE - I efekti jabukovog sirćeta su mnogobrojni, a jedan od njih može pomoći i vašim zubima da budu belji. Ispirajte povremeno usta jabukovim sirćetom, ali ne često jer je ono ipak jako. Najbolje je da ga razredite sa malo vode.



Kako vi održavate vaše zube belim?
 


You Might Also Like

3 коментара