Zašto je važno praviti planove? (mojrokovnik.rs)

07:06

Koliko puta vam se desilo da zaboravite neku od svojih obaveza? Nije strašno ako su to neke sitnice (npr. zaboravili ste da kupite nešto u prodavnici). Problem nastaje kada počnete da zaboravljate mnogo ozbiljnije i važnije stvari kao što su rođendani vama dragih ljudi ili nešto još važnije vezano za vaš posao ili školu.

Da je pisanje rešenje ovog problema i sama sam se uverila pre nekoliko meseci. Naime, imala sam gomilu obaveza, ali sam i dalje odbijala da pravim rasporede i zapisujem šta sve treba da uradim. To je trajalo sve dok nisam postala gotovo potpuno neorganizovana, a to mi se ni malo nije svidelo. Ako se sećate, pre nekoliko meseci sam vam u jednom postu i pokazala kako da sami napravite svoju listu obaveza. Sa njom je sve i počelo jer sam je koristila da zabeležim samo neke važne stvari koje treba da uradim. Smatram da ne treba ići ni u drugu krajnost i zapisivati bukavlno sve što treba da uradite tog dana. Gde onda tu ostaje mesta za spontanost i neke neočekivane događaje?



U 2017. ću, sigurna sam, biti za nijansu organizovanija jer je od juče sastavni deo moje torbe jedan mali i jako lep rokovnik, dimenzija 11*14cm. Pored ovog, postoje i standardni rokovnici dimenzija 17*21cm. Meni je više odgovaralo da moj bude manji jer zauzima jako malo prostora i mogu da ga nosim svuda sa sobom. Listovi ovog rokovnika su spojeni srebrnom žičanom spiralom, a papirne korice su obložene i zaštitnim plastičnim koricama. On može biti i personalizovan - dolazi sa vašim odštampanim imenom i prezimenom na koricama. Ja se za to nisam odlučila jer se na prvoj strani već nalazi prostor gde se mogu upisati ime i prezime.

Rokovnik sadrži:
-kalendar za 2 god;
-strane za upisivanje važnih datuma;
-strane za upisivanje ciljeva i najvažnijih obaveza na početku svakog meseca;
-nedeljni planer za 12 meseci;
-strana za beleške na kraju svakog meseca;
-strane za beleške na kraju rokovnika:

Možete ga naručiti preko sajta mojrokovnik.rs, gde takođe možete saznati i sve dodatne informacije koje vas zanimaju. Ovo može biti i sjajan novogodišnji poklon. Sigurna sam da bi se svako ko ga dobije obradovao. I u duhu praznika, ne zaboravite da sve "začinite" i sa malo mašte. Zapišite i neke ciljeve koji vam možda sada deluju nerealno ili neke vaše snove. Ko zna, možda se za neko vreme zaista i ostvare. Ili ćete vi učiniti sve da ih ostvarite. Kada god pročitate to što ste zapisali, setićete se i to će vas sigurno podstaći da se pokreneti i učinite nešto više u svom životu. I nagradite sebe za ispunjene obavezu i ciljeve koje ste zapisali - zato ćete sigurno i ubuduće nastavljati da ih ispunjavate.

U nastavku možete pogledati nekoliko stranica iz unutrašnjosti ovog rokovnika koje sam ja odabrala:












Da li vi pravite planove i koliko često? Kako vam se sviđa ovaj rokovnik?



mail for busnisess: fashionbeautyandstyle01@gmail.com






You Might Also Like

11 коментара

  1. Odlican post, vrlo lep i koristan. Bas mi se dopada kako si nam predatavila svoj rukovnik. Zaista je simpatican. ❤
    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  2. Imas presladak rokovnik! Ja sam pri kraju sa svojim planerom (sama sam ga napravila) i jedva cekam da pocnem da ga koristim. :) <33

    http://dearmissmodern.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Mislim da nam je svima neopodan jedan ovakav ili sličan planer, jer i ja sama sve zapisujem kako ne bih zaboravila, divan post, kao i planer :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Rokovnik izgleda prelepo!!!
    Pratim te pa ako zelis uzvrati: http://mlmr16.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Osoba sam koja uvijek pokuša da se organizuje pomoću rokovnika, ali na kraju zabrljam jer se ne pridržavam toga. Mnogo si nam lijepo opisala ovaj rokovnik, sviđa mi se, odlično! :D

    http://sosihappylife.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  6. Doista si odabrala jedan lijepi rokovnik/planer! Svakodnevno pišem to-do liste to mi stvarno pomaže, a osjećaj je čaroban kada stavljam kvačice na ispunjene obaveze. :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  7. Beautiful planner, enjoy using it in the new year! I loved reading your story.
    I am also the planner kind of gal, I have always used one. Currently, I am using one that is for 16 months -- Sept. 2016 to December 2017. It's small, about the same size as yours, and it fits in any of my purses, so I can carry it with me everywhere at any times. And it has a beautiful colored cover that says "Do something amazing today". :)

    Xoxo, Victoria

    https://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    ОдговориИзбриши
  8. Imam planer od 1. polugodišta ove školske godine i ne idem na nastavu bez njega! To mi je toliko pomoglo u organizaciji oko škole i bloga! :)

    Ako ste u potrazi za dobrim blogom koji se bavi svakakvim temama, škicnite blog Marina's place :)

    ОдговориИзбриши
  9. ja redovno sve zapisujm, jer mi je tako mnogo lakse se organizovati i na kraju vidjeti koliko sam ispunila :)

    ОдговориИзбриши