This or that tag

23:17

Inače nisam ljubitelj tag postova, ali mi je ovaj tag jako zanimljiv. Čitala sam dosta postova i gledala dosta videa na youtube-u na ovu temu, pa već duže vreme i sama planiram da uradim ovaj tag. No, uvek me spremanje nekog drugog posta sprečavalo u tome ili bih jednostavno zaboravila. Ali, eto danas je konačno došao na red.

1) Čaj ili kafa
Kafa, uvek. Čajeve ne volim i jako ih retko pijem i to uglavnom kada sam prehlađena. Izuzetak su razne kombinacije voćnih čajeva (npr. jagoda i jogurt) sa medom. To su jedni čajevi koje ne pijem "na silu". Ali bih bez čajeva definitivno mogla da živim, dok bez kafe nikako (dobro, možda nekoliko dana). Ne preterujem sa količinom kafe dnevno. Uvek popijem jednu ujutru nakon doručka i ta mi je najdraža. Obožavam jutro, a posebno taj vremenski period nakon doručka kada pijem kafu na terasi (ako je lepo vreme). Kod kuće ne pijem više od te jedne kafe, ali ako izađem sa društvom u neki kafić preko dana, onda tu bude još po neka. Tursku kafu sam samo nekoliko puta u životu popila i nju baš i ne volim preterano, ali zato obožavam kafu sa mlekom, cappuccino, espresso i slične vrste.




2) Maskara ili eyeliner
Jako teška odluka obirom da i jedno i drugo koristim u svojoj svakodnevnoj rutini šminkanja. Ali, pošto moram da se odlučim za jedno, neka to ipak bude maskara. Razlog je zato što se ona može samostalno koristiti (bez eyeliner-a), dok eyeliner sam bez maskare za mene nema nikakav smisao. Maskaru koju vidite na slici sam dobila pre izvesnog vremena, ali sam tek nedavno počela da je koristim i jako je dobra. Sa njom je moguće postići izuzetan volumen bez grudvica, a pri tom je i dosta povoljna.




3) Crni ili beli krejon (olovka za oči)
Možda će vas odgovor iznenaditi, ali u ovom slučaju biram belu olovku jer je kosristim svaki dan. Žene uglavnom crnu olovku nanose na liniju donjeg kapka. I ja to radim kada želim da postignem smokey eye efekat i to uglavnom radim samo kada se šminkam za izlaske. Ta olovka meni vizuelno smanjuje oči (zapravo kao i većini žena, ali to ne žele da prihvate, pa je pogrešno koriste). Zato na liniju donjeg kapka nanosim belu olovku koja vizuelno povećava moje oči, a i jako lepo izgleda u kombinaciji sa eyliner-om i maskarom, koje koristim za svakodnevno šminkanje očiju.



4) Manje ili veće ogrlice/lančići
Biram veće, ali samo zbog toga što ih trenutno više imam. Inače mi se u poslednje vreme više sviđaju neki jednostavniji, manji lančići, koji na sebi imaju minimum detalja (možda samo jedan kvalitetan privezak i to je dovoljno). Što se većih ogrlica tiče, i dalje najviše volim da ih nosim u jesenjem i zimskom periodu i to u kombinaciji sa košuljom i džemperom. Najjednostavnija bela košulja, preko nje neki lep džemper i neka efektna ogrlica mogu toliko moderno i elegantno da izgledaju.



5) Planer ili beležnica
Da me je ovo neko pitao pre par meseci, rekla bih ni jedno ni drugo. No, vremena su se promenila. Kada imam puno obaveza ili kada sam u nekoj žurbi, desi mi se da zaboravim neke stvari koje sam trebala da uradim. Većina planera koje sam videla su dosta veliki i nisu mi odgovarali. Moj trenutno najdraži časopis "Cosmopolitan" me je u avgustovskom broju iznenadio jednom zanimljivom i malom beležnicom koja mi je savršeno odgovarala da u nju zapisujem svoje planove i ideje. Kako je malih dimenzija, uvek je mogu ponesti sa sobom u svakoj torbi i nimalo mi ne otežava pored gomile drugih stvari koje inače nosim u svojim torbama.




6) Obične ili ukrasne sveske
Čak i danas kada biram sveske za fakultet, može se reći da po ovom pitanju još uvek nisam odrasla. Jako mi je bitno da mi sveske budu kvalitetne i da lepo izgledaju. Od onih sam ljudi koji kada odu u knjižaru dosta vremena provedu u biranju i teško donose odluke koje sveske da kupe. Mislim da je razlog za ovo, pored onog estetskog, i to što učenje iz lepih i urednih svezaka sigurno jako lakše pada. 




7) Serija ili film
Serija, serija, serija... :D Obožavam da gledam serije. Favoriti su mi romantične komedije, krimi i detektivske serije. Ipak, romantičnih komedija sam najviše gledala do sada. Umem da budem pravi fanatik kada su serije u pitanju. Ako počnem da gledam neku seriju koja je već ranije završena sa snimanjem (dakle, sve epizode su dostupne) i pritom mi se serija jako svidi, bukvalno ne umem da prestanem sa gledanjem. "Još samo jedna epizoda" u mom slučaju nema kraja. Moram priznati da su me u poslednjih godinu dana najprijatnije iznenadile turske serije, tako da sam njih i najviše gledala. Navešću vam neke: "Zvala se Feriha", "Plima i oseka", "Iznajmljena ljubav", "Sezina višnje", "Ljubav mog života" i trenutno gledam jednu fantastičnu seriju "Ljubav ne razume reči". Na slici ispod možete videti neke od meni najdražih serija koje sam do sada gledala.



8) Časopis ili knjiga
Iako časopise jako volim da čitam, opredeliću se za knjige. A razloga za to je mnogo. Najpre danas u časopisima možemo pronaći razne teme koje nam se ne dopadaju, dok je knjiga jedna celina za sebe. Svako od nas ima neki žanr koji najviše voli da čita i kada pronađemo dobru knjigu iz tog žanra, nije lako zaustaviti se sa čitanjem. Pod knjigama ne mislim samo na romane, već i na knjige iz kojih učimo o stvarima i svetu koji nas okružuje. I one su jako važne, ne zaboravite to. O školskoj lektiri svi uglavnom misle da je dosadna i nezanimljiva, ali cilj čitanja takvih knjiga jeste upravo razumevanje. Treba da ih čitate pažljivo i da shvatite ponekad neke skrivene namere i osećaje. Nisu sve u životu laka štiva. 




Kako vam se dopada način na koji sam ja uradila ovaj tag? Da li biste i vi na neko od ovih pitanja odgovorili isto kao i ja?


facebook: Fashion, Beauty and Style
mail for busnisess: fashionbeautyandstyle01@gmail.com

You Might Also Like

57 коментара

  1. Aww! Awesome answers ;)


    The-not-so-girlygirl.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Jako mi se sviđa kako si odgovorila. ☺
    Inače kao što kažeš, ni ja nisam ljubitelj tagova, ali ovaj tvo je jako zanimljiv, sviđa mi se što si dala obrazloženje za svoj odgovor i postavila svoje slike.
    Super. ♥♥
    IvaFashionDiary

    ОдговориИзбриши
  3. Love that necklace... nice post!
    http://girlzfromvenus.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Jako mi se dopada ovaj tag. Sviđaju mi se odgovori. Kafa je nešto bez čega i ja ne živim i isto tako kao i ti, pijem je jednom dnevno, ponekad i dva puta. Što se serija tiče i ja sam ogroman ljubitelj njih. Videla sam da si gledala 90210, to je savršenstvo od serije. Kada sam počela da je gledam, pomislila sam kako je dosadna, međutim kako su odmicale epizode, zaljubila sam se u nju, te sam je odgledala do kraja. Takođe gledam PLL i The Vampire Diaries, odlične serije. Slične smo u mnogim stvarima. Moram da pohvalim izgled tvog bloga, jako mi se dopada, kao i način na koji pišeš. Samo tako nastavi, imaš moju ogromnu podršku, kao i praćenje:)

    Kika's blog

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala najlepše na ovako divnom komentaru. ♥
      Što se 90210 tiče, i sa mnom je bio isti slučaj. Počela sam da je gledam iz dosade i u početku nisam bila previše oduševljena, ali sam je kasnije jako zavolela. To mi je definitivno jedna od najdražih serija. :)

      Избриши
  5. Odlican post iako bi moji odgovori bili vecinom drugaciji

    maggieblogspot.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  6. Uf ova knjiga mi je vrh :D. Divan post. U imamo skoro pa iste odgovore. Jedino što ja ne volim kafu i velike ogrlice u nekim slučajevima uzimam, većinom je to nešto manji komad. :*

    http://danny991.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post draga <3
    Pogledaj moj giveaway i ako želiš učestvuj !

    http://herecomesajla.blogspot.ba/2016/09/giveaway.html

    ОдговориИзбриши
  8. Jako zanimljiv tag, jako mi se dopalo to sto si ga upotpunila slikama! Predivno zaista.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. odličan post :D

    https://alafolie-toinsanity.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  10. love this necklace!
    xoxo Gina

    new post
    http://f-lover-fashion-blog.blogspot.it

    ОдговориИзбриши
  11. Nice products especially number 6, I like that kind of print.

    www.busyandfab.com

    ОдговориИзбриши
  12. Nice post!
    Have a great day :)
    xx

    http://losaway.blogspot.com.es/

    ОдговориИзбриши
  13. Zanimljiv post :)
    http://thewhiteandgold.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  14. Obožavam tvoje postov.Viđala sam ovaj tag i drugdje,ali sviđa mi se kako si uklopila i slike

    Zapratila sam te pa možeš uzvratiti.

    MAKE ART NOT LOVE

    ОдговориИзбриши
  15. Divan post! Ja sam uživala čitajući, i moram ti ptiznati da je baš lepo što si opširno davala odgovore na svako od postavljenih ptanja. I da, odlično se čini ta beležnica iy Cosmopolitana ;)
    Novi sam ti član! Super blpg! ♥
    blogteenqueen.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  16. Tag je odličan. Baš si detaljno odgovorila na pitanja. Super post <3

    ❤ forever-blogm.blogspot.com ❤

    ОдговориИзбриши
  17. Lovely post, love your necklace!

    https://modernastrega.blogspot.com.ar/

    ОдговориИзбриши
  18. Great tag post! I love more the coffee, the mascara, the black eye pencil, the statement necklaces, the planner (the more sophisticated the better), the decorative notebooks, the books.
    Have a fab weekend!
    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    ОдговориИзбриши
  19. meni bi to bio jedan jako tezag tad ja se dvoumim oko svega u zivotu hhah :D
    ali kafa pre caja definitivno! super post!
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/09/collab-with-bae-jelena-coture-case.htm

    ОдговориИзбриши
  20. I love that necklace! Coffee is always a must... adds so joy to each day!
    I just followed your blog. Please follow me back. Would love to keep in touch.

    http://fashionradi.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  21. Divan post, tag je mnogo zanimljiv ☺❤

    Novi post
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши