Saveti za šminkanje

07:51

Danas je jako malo devojka i žena koje se nikada ne šminkaju (skoro da ni ne postoje). Ja lično mislim da neke devojčice jako rano počinju sa korišćenjem šminke koja za njihove godine nije prikladna, ali obzirom da to nije tema ovog posta, neću previše dužiti.
A da li šminku koristite na pravi način i da li zaista znate da se našminkate savršeno za svaku priliku? U nastavku ću sa vama podeliti neke savete i činjenice o šminkanju. Pretpostavljam da nećete sve od ovog znati, ali upravo u tome i jeste čar šminkanja. Mogu reći da je to veština/tehinka koju svako od nas uči.

Kada se nanosi korektor?
Najbolja stvar za prikrivanje sitnih nepravilnosti na licu je korektor, a nanosi se posle tečnog pudera. Ukoliko vam kažiprst služi kao sredstvo za nanošenje korekora, nikako ga nemojte trljati i razmazivati, već laganim tapkanjem prekrijte nepravilnosti.

Koja nijansa korektora je prava?
Nikako, ali nikako nemojte uzimati korektor tamniji od vaše nijanse lica jer ćete njime postići kontra efekat, a to, sigurna sam, ne želite. Ako sa takvim korektorom pokušate da prikrijete podočnjake, oni će izgledati naglašenije. Korektor u nijansi boje lica je najbolji za pokrivanje tamnih podočnjaka, žuti za prikrivanje mrlja, a zeleni za prikrivanje crvenila i otečenih podočnjaka.





Koji tečni puder izabrati?
Nije tačno da su svi tečni puderi isti. I njih treba prilagoditi boji i tipu kože. Za suvu kožu je najbolji kremasti tečni puder, a za masnu tečni puder sa mat efektom. Takođe, potrudite se da pri izboru nijanse tečnog pudera izaberete pravu nijansu. Ako promašite nijansu, ta razlika će se sigurno videti, a to ne izgleda lepo. Najbolje je da puder isprobate na dnevnom svetlu. Namažite ga na područje ispod brade. Ako ne primećujete razliku, onda ste pronašli pravu nijansu.

Za šta služi puder u prahu?
Puder u prahu je sjajan učvršćivač šminke. On upija masnoće sa lica i satima pruža baršunast izgled. Na taj način ćete biti sigurni da će šminka na vašem licu ostati na mestu. Nikako puder u prahu nemojte nanositi kao podlogu za šminku jer može izazvati neprijatan osećaj zatezanja.

Gde se nanosi rumenilo?
Verovatno ste pomislili da je ovo pitanje glupo, ali u poslednje vreme često viđam žene sa previše rumenila koje nije naneto gde treba. Rumenilo se nanosi samo na jagodice brzim potezima većom četkicom i ono licu daje sjaj i živost. Nikako ga nemojte stavljati na čelo, bradu i nos jer na tim mestima, u dodiru sa podlogom, mogu da nastanu mrlje.

Kako odstraniti višak rumenila?
Svakom se može desiti da pogreši i da stavi više rumenila nego što je trebalo. U tim situacijama višak rumenila nikako ne pokušavajte da odstranite prstima jer ćete samo pogoršati situaciju i sve razmazati još više. Može vam pomoći čista četkica sa kojom ćete preći blago par puta i ukloniti višak. Drugi način je uz pomoć papirne maramice. Sa njom nemojte brisati rumenilo, već je prislonite na jagodice i tapkajući odstranite višak.

Kada se nanosi rumenilo?
Rumenilo se nanosi nakon sloja pudera u prahu. Nikako ga ne nanosite direktno na kožu.

Kako staviti dve nijanse senke za oči?
Ukoliko stavljete dve nijanse senke za oči, svetlija se nanosi ispod obrva, a tamnija na kapke.

Kako postići intenzivniji pogled?
U nekim situcaijama vam može biti dovoljna samo kvalitetna maskara koja pruža dobar volumen. Za još intenzivniji pogled eyeliner u kombinaciji sa maskarom će biti pravi pogodak. Ako volite da nanosite crnu olovku na ivice kapaka, pripazite jer to ne stoji baš svakom i umesto da vam otvori pogled, samo će ga dodatno smanjiti.

Kako pravilno naneti maskaru?
Maskara se ne nanosi samo na vrh trepavica, već celom dužinom-od korena do vrha.

Šta koristiti za popravljanje oblika obrva?
Za definisanje luka obrva vam na prvom mestu treba pinceta. Nakon toga, da biste dodatno definisali oblik vaših obrva, možete koristiti olovku za obrve koja je tvrđa od olovke za oči, pa se ne razmazuje. Takođe, postoje i posebne senke u prahu za obrve, a nanose se tvrdom četkicom.




Kako izabrati pravu nijansu karmina?
Ako imate prirodno velike usne, onda ne preterujete sa intenzivnijim bojama jer će vam usne tada izgledati još veće. Verujte mi, ogromne usne ne izgledaju lepo iako nas mediji stalno bombarduju devojkama sa ogromnim, plastičnim usnama. Sjaj daje volumen, pa je on savršen za tanje usne. Ako ste oči naglasili intenzivnijim bojama, onda neka vam boja usna ne bude takva i obrnuto.


Fotografije su preuzete sa interneta


Kako vam se svideo ovaj post? Da li ste naučili nešto novo iz njega?


facebook: Fashion, Beauty and Style
mail for busnisess: fashionbeautyandstyle01@gmail.com



You Might Also Like

35 коментара

  1. Odlican i originalan post!Mislim da ce mi ovi saveti mnogo pomoci!♥Hvala ti!

    ksenijinkutak1.blogspot.rs <-- novi post

    ОдговориИзбриши
  2. Sve pohvele za post. Vjerujem da će ovo mnogima pomoći i "otvoriti oči" :). Iskreno malo sam se nasmijala uz dozu nervoze na ovom dijelu sa rumenilom. Svakodnevno se susrećem sa scenom gdje žene stavljaju rumenilo po gore navedenim dijelovima pa izgledaju kao klonovi. I još se ljute kada im, prijateljski, skrenem pažnju na grešku. Nadam se da će, bar tebe, poslušati :). :*

    http://danny991.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  3. Diivan post! Super napisano,i dosta toga nisam znala :D
    http://beautyshapes3.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  4. Ja u poslednje vreme češće viđam žene koje posle nanošenja rumenila izgledaju kao da ih je neko satima šamarao nego kao da znaju šta rade. Na svu sreću, ja sam se izveštila s godinama po pitanju šminkanja i mislim da kardinalne greške ne pravim, ali saveti su zaista odlični. :D

    http://couturecase.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Slažem se sa tobom. Potrebno je vreme da bismo se izveštili u nekim stvarima. :)

      Избриши
  5. Jako zanmljiv i originalan post si napisala.
    Hvala ti za savete.Sigurna sam da dosta devojaka nisu znale/cule za neke od ovih saveta.Ja sam jedna od njih.
    Pozz.

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post!
    Mislim da bi svaka početnica trebala pročitati ovaj post!
    Pogotovo što se rumenila tiče, dobro si, čini se kao glupo pitanje, ali zaista i sama viđam cure koje si rade katastrofu od lica rumenilom, doslovno preko pola obraza ga nanesu pa to izgleda straašno , smiješno i ne znam više!
    Super savjeti, divno kao i uvijek.♥♥

    IvaFashionDiary

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post, draga! Odlicni saveti. Ja se ne sminkam svakodnevno, ali ne sumnjamda ce obi korisni saveti biti od ogromne pomoci za sve devojke :D
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  8. Odlicni savjeti,bas mi se svidjaju!! :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  9. Odličan post, jako lepi saveti će pomoći početnicama u šminkanju. Najsmešnije mi je kad vidim stare babe kad stave kilo rumenila po obrazima, svaki put umrem od smeha. Ja sam se godinama izvežbala što se šminkanja tiče, ali verujem da će mnogima ovaj post pomoći. Jako lepo napisano!

    Kika's blog

    ОдговориИзбриши
  10. Super saveti,ja sam pocetnica u svetu sminke tako da se nadam da ce mi ovi saveti pomoci. <3

    http://marijaarmus.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  11. Odlicni saveti. Potpuno se slazem sa tobom! Super blog.

    www.bymajamladenovic.com

    ОдговориИзбриши
  12. Odlični savjeti, više manje sve znam <3 Samo ovo za rumenilo nisam znala da see ne smije direktno an kožu. Veliki šmrc :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  13. Odlični savjeti! Slažem se s tobom, većina djevojčica počinje sa šminkanjem prije nego što je to potrebno, ali eto ... Dopadaju mi se savjeti koje si napisala. Za neke stvari sam znala, neke sam tek sad naučila :)
    Sve pohvale!

    shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  14. Mnogo lijepih savjeta na jednom mjestu! Svaka čast :)

    http://lovestonedbjuti.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши