Romantični filmovi koje morate pogledati

04:40

Ranije sam mnogo više gledala filmove nego serije, a sada je situacija obrnuta. Mnogo više volim da gledam serije jer u poslednje vreme nema puno filmova koji mi privlače pažnju (bar ne toliko koliko ih je bilo ranije). Volim da gledam filmove raznih žanrova, ali ako me pitate koji žanr mi je favorit, onda je odgovor samo jedan-romantične komedije. Zapravo, ne moraju ni da budu komedije, dovoljno je samo ovo romantične. Obožavam takve filmove jer sam nepopravljivi romantik, ali ne volim stvari koje su previše "ljigave". Kada kažem romantika, za mene to ne predstavlja stvari koje svima prvo padnu na pamet, pa obzirom na to nikako ne mogu da podnesem filmove koji su kopija već nečega što smo ranije videli. U nastavku možete pročitati koje romantične filmove sam najviše volela i u kom periodu svog života.


"Tri metra iznad neba"
Ima li neko da nije gledao ovaj film? Verujem da je takvih malo. Odmah na početku da skrenem pažnju, kad kažem "Tri metra iznad neba" pod tim mislim samo na prvi deo filma, ne i na nastavk "Želim te". Priča koja prati prvi deo filma je drugačija i meni se jako svidela. Nikako ne volim tužne krajeve ni u filmovima, ni u serijama, ali sam ovaj film ipak gledala iako sam unapred znala da neće imati srećan kraj. Čak sam ga gledala i više puta (čini mi se tri), a to nikada ne radim jer ne mogu da gledam više puta nešto što sam već gledala. To mi nikako nije zanimljivo. Nastavak me je razočarao jer on potpuno briše i poništava sve ono što smo u prvom delu videli. Ogromna ljubav između glavnih junaka je u prvom delu predstavljena na spektakularan način, a onda se glavni junak u drugom delu zaljubljuje u neku drugu. I pored svega toga, ovo mi je bio jedan od najdražih filmova.
P.S. Mario Casas, inače glavni glumac u ovom filmu, je igrao i u jednoj fenomenalnoj seriji koja se zove "El Barco" ("Brod"). Ako niste, preporučujem vam da je pogledate.



"Beležnica"
Evo ga još jedan od onih filmova koje su svim gledali. Ja ne volim preterano da gledam filmove koji su snimani davno, a obzirom da ovaj film potiče iz 2004. godine, pretpostavljate da nisam imala previše entuzijazma kada sam počinjala da ga gledam. Mislila sam da mi se neće svideti jer ipak govori o nekom prošlom vremenu (ne sećam se tačno kada sam ga ja gledala; mislim da je to bilo pre otprilike 2-3 godine). Ali, film je potpuno demantovao sve moje sumnje. Predivna ljubavna priča koja pokazuje da ni vreme ni razdvojenost ne mogu biti prepreka ako se dvoje ljudi zaista vole. Priča mi se toliko svidela da sam, nakon što sam odgledala film, pročitala i istoimeni roman Nikolasa Sparksa, prema kome je i pisan scenario za ovaj film.



"Priča o Pepeljugi"
Ovo nije film koji bi me sada previše oduševio, ali mi je bio jedan od omiljenih dok sam išla u osnovnu školu. Ovih filmova o Pepeljugi ima više, ali ovo je verzija u kojoj glavne uloge tumače Chad Michael Murry i Hilary Duff. Chad mi je u tom periodu bilo i jedan od omiljenih glumaca, pa otuda i tolike moje simpatije prema ovom filmu. Mislim da je ovo pravi tinejdž film (ali za one malo mađe tinejdžere). Lepa i čista ljubavna priča koja se susreće sa preprekama, ali to sve bude prevaziđeno i, kao to u bajkama obično i biva, završi se srećnim krajem.




"Poslednja pesma"
Još jedan film snimljen po romanu Nikolasa Sparksa koji sam volela dok sam bila mlađa. I ovde se dešava jedna lepa ljubavna priča, ali to nije jedina i centralna stvar u ovom filmu. Tu su još i priča o porodici, prijateljstvu, tajnama i iskupljenju; otac pokušava da uspostavi odnos sa svojom buntovnom ćerkom preko muzike.



"The Vow"
Nakon ovih tinejdž filmova, na red je došao i jedan sa malo težom i ozbiljnijom pričom. Tek venčani bračni par doživljava saobraćajnu nesreću zbog koje žena završava u komi. Nakon buđenja sa gubitkom pamćenja, njen muž ponovo pokušava da osvoji njeno srce. Spremite maramice ako ovaj film budete gledali jer ima dosta emotivnih scena. Mogu slobodno reći da je ovo jedan od najkvalitetnijih filova koje sam do sada gledala.




Da li ste vi gledali neki od ovih filmova? Koji su vaši omiljeni filmovi?


facebookFashion, Beauty and Style
mail for busnisess: fashionbeautyandstyle01@gmail.com

You Might Also Like

18 коментара

  1. Da, sve sam ih odgledala i fenomenalni su. Sve pohvale za izbor :)

    ОдговориИзбриши
  2. Fantastičan post draga! Pogledala sam samo "Tri metra iznad neba" i film me oduševio *-*

    Ako imaš vremena posjeti moj blog i komentiraj: This is my life

    ОдговориИзбриши
  3. Takođe sam veliki romantik, pa su mi ovi filmovi omiljeni. Mnoge sam pogledala i mislim da će se 'The Vow' naći večeras na repertoaru.☺ Odlične preporuke!♥


    Giveaway na blogu :)

    ОдговориИзбриши
  4. Da, mislim da smo svi gledali tri metra iznad neba! Divan, diiivan film sa odličnom poukom!
    The wow sam također gledala, a ostale ću svakako pogledati. ☺♥
    IvaFashionDiary

    ОдговориИзбриши
  5. Ja jakoo volim ovakve postove, mislim preporuke filmova, jer sam veliki ljubitelj istih, gledala sam ''The Notebook'' koji mi je omiljeni, zatim ''The Vow'' i ''The Last Song'' svi su divni na svoj način, tako da divna selekcija filmova

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Sve sam gledala. Preporucujem i "Me before you". :)

    ОдговориИзбриши
  7. Od navedenih gledala sam ''Tri metra iznad neba'' i preplakala sam skoro ceo film!♥:( Za ostale prvi put cujem,ali deluju mi jako zanimljivo.Cim budem imala vremena pogledacu ih!Hvala na savetima!:D

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  8. Sve sam odgledala, ne znam zašto, ali najveću pažnju mi je privukao the last song, a film koji mi se svideo i koji volim, jeste the maze runner prvi deo:)

    Poseti moj blog, tu je novi post: https://kikaa99.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. Gledala sam Pepeljugu i to jučer, hahha! Morat ću i ove filmove pogledati :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  10. Obožavam film ''Posljednja pjesma''. Odličan mi je i plakala sam tijekom kraja. <3

    http://itsnina23.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  11. Pogledala sam sve navedene filmove, moram reci da su Tri metra iznad neba i The notebook apsolutno neponovljivi! Takodjer sam ih vise puta pogledala, nikad mi ne dosade. Romanticne komedije i sama najvise volim, a generalno cesce pratim serije nego filmove so ... Feel ya girl! :)
    Novo kod mene pa pogledaj: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Kako sam veciti romantik, sve sam ih pogledala i po nekoliko puta :D

    ОдговориИзбриши
  13. Iskreno nisam ljubitelj same romantike, niti romantičnih filmova, oduvek sam preferirala dark stranu i horore, ali moram reci da si kupila moju paznju ovim postom, i da si me zainteresovala za drugaciji zanr filmova od onog koje sam do sad gledala. Odlican post zaista, dobra lista filmova, evo upravo trazim Poslednju pesmu na netu da pogledam.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  14. Sve sam fimove pogledala osim Cindorella story.Svi filmovi su prelepi.Ja najvise volim The Wov!Inace ti si super tvoj blog izgleda savrseno,vidi se tvoj trud.
    Super si!! <3

    http://marijaarmus.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  15. Sve sam gledala, osim Pepeljuge, alu cu jee svakako odgledati :D
    Ovi ostali filmivi su divni i bas kvalitetni, s obxirom da nisam preveliki ljubitelj klasicbe srceparajyce romantike. :D
    Sjajan post, draga! <3 :)
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  16. Veliki sam emotivac i pogledala sam beleznicu, "Tri metra iznad neba" i The Vow". Preporučujem ti krive su zvezde, OBOZAVAM TAJ FILM!!!!

    ОдговориИзбриши
  17. Ja baš volim ljubavne filmove tako da je ova lista zaista odlična! Super post!
    Gledala sam bilježnicu samo ali eto time bolje :P
    http://katyblogfirst.blogspot.hr/ novi post je tu!

    ОдговориИзбриши