DIY: Maska za lice protiv mitisera

22:54

Sa mitiserima skoro svi imaju problem-neki samo u tinejdžerskom periodu, a neki i kasnije. Borba protiv njih nije ni malo laka. Postoje i brojne maske "iz kuhinje" koje možete sami napraviti, a koje vam mogu pomoći da se rešite mitisera. Jedna od meni najdražih i najlakših maski ove vrste je maska od belanceta. Sve što vam je potrebno za ovu masku su 1 jaje, neka manja posuda, viljuška i 1 kocka od toalet papira.



Pošto vam celo jaje nije potrbno, najpre odvojite belance i stavite ga u posudu. Uzmite viljušku i samo ga malo umutite. Nema potrebe da bude belo i čvrsto, već ga samo malo umitite da bi vam bilo lakše kada ga budete mazali na lice. Zatim razdvojite toalet papir. Ovaj koji sam ja koristila je bio dvoslojni, pa sam ga zato razdvojila na 2 dela. Ja sam masku stavljala samo na predeo nosa jer samo tu imam mitisere, pa mi je bila dovoljna samo jedna kockica od razdvojenog toalet papira. Ako vi imate mitisere i na drugim delovima lica, onda će vam možda trebati još toalet papira.


Nakon što je maska spremna vreme je da je stavite na lice. To možete raditi prstima ili, ako želite, možete koristiti i četkicu. Stavite belance na deo lica na kom imate mitisere, a zatim preko toga stavite 1 kockicu od razdvojenog toalet papira. Potrudite se da toalet papir prekrije celo područje na koje ste prethodno naneli belance. Otkinite višak toalet papira ako vam je negde ostao, a zatim one njegove delove koji su ostali suvi ponovo premažite belancetom. Sledeći korak je čekanje da se maska potpuno osuši. Koliko ćete tačno trebati da čekate, ne mogu vam sa sigurnošću reći jer zavisi na koje sve delove lica nanosite masku. Ja je držim oko 20 min. otprilike. Budite strpljivi i nemojte pokušavati da je skinete pre nego što se potpuno osuši jer onda nećete ništa postići. Predlažem vam da nakon što stavite masku uzmete da gledate seriju ili nešto radite jer će vam na taj način vreme brže proći ako ste nestrpljivi. Dok se maska bude sušila, osetićete zatezanje na licu. Kad dođe vreme da skidate masku, najpre pronađite jedan kraj papira i onda povucite sa tog kraja dok ne skinete celu masku. Najidealnije će biti ako uspete da je skinete u celini, iz jednog poteza. Ako ste sve dobro uradili, na papiru bi trebalo da su ostale sitne "iglice" od mitisera, koje ćete najbolje videti ako papir primaknete nekom jakom izvoru svetlosti.


Da li ste probali ovu masku? Imate li vi problema sa mitiserima/bubuljicama i kako se borite protvi njih?


mail for busnisess: fashionbeautyandstyle01@gmail.com

You Might Also Like

31 коментара

  1. Več sam čula za ovu masku ali je nisam isprobala!Odličan post! :) <3

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  2. Fantastičan post draga! Jako mi se sviđa ova maska za lice i vjerujem da ću ju isprobati *-*
    This is my life

    ОдговориИзбриши
  3. Probala sam ovu masku, leoo ocisti lice ali mitiseri su i dalje tu, tako je bilo u mom slucaju. Mozda bih trebala opet da probam :)
    Odican post <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. <3
      Preporučujem ti da probaš opet jer ni meni u početku nije baš uspevalo dok nisam izvežbala sve korake kako treba. :)

      Избриши
  4. Za masku sam čula, ali je nisam isprobala. Drugarica mi je pokušala i njoj nije pomoglo :/. Jako divan i koristan savjet. Nadam se da će drugima pomoći jer ja, stvarno, nemam problema sa miteserima i aknama. Da li zbog toga što se redovno umivam, baš, hladnom vodom ili je to priroda sad stvarno ne znam, ali znam da sam mnooogo srećna zbog toga :D. :*

    http://danny991.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  5. Probala sam masku i mislim da je odlična. Samo je treba učestalo ponavljati da se primjeti njezin učinak.

    Nikolona,
    xoxo

    https://nikolinahajdinic.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  6. Moram probati!!!!! Tražim nešto slično već nekoliko mjeseci, a sve što sam probala, je ispalo gore nego ikad. Hvala na ovome, kao naručeno!!

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  7. I ja sam probala ovu masku, samo sto sam ja napravila gresku i stavila "tonu" papira i to se nikako nije moglo osusiti... Mozda probam opet ovu masku, hvala ti sto si me podsjetila na nju :)

    myfirsttextvm.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu. Samo ovoga puta razdvoji papir i koristi samo jedan sloj za prekrivanje. :)

      Избриши
  8. Bukvalno sam par dana prije ovog tvog posta, razmišljala da napišem isti post, sa identičnim receptom, ali ipak nisam, jer meni ova maska nije pomogla :/, ali gledala sam mnoge videe na yt i ljude koji su rekli da im je pomogla, ali ja ipak nisam bila te sreće

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U početku ni kod mene nije bila previše delotvorna jer verovatno nešto nisam radila kako treba. Sada sam se izveštala i zaista deluje. Budi strpljiva i probaj opet, ali vodi računa da sve uradiš kako treba. :)

      Избриши
  9. Divan post draga, hvala na savetu, isprobaću ga obavezno! Ja sam neko ko voli da isprobava tako te prirodne maskice i to... Kada probam, javljam utiske! Moram da pohvalim tvoje fotografije, kvalitetne su jako, kao i temu za post, originalan totalno i nije od onih za koje me mrzi da ih pročitam, naprotiv, post je bio baš zanimljiv, samo tako nastavi, radujem se sledećem postu:)

    Kika's blog

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, draga. Veruj mi da sa velikim zadovoljstvom pišem svaki post kada vidim ovako divne komentare. :)

      Избриши
  10. Baš mučim muku s miteserima u zadnje vrijeme, moram ovo probati 😍

    ОдговориИзбриши
  11. moram da prinam da nisam probala ovu masksu ali posto mitisere imam na izvoz jedva cekam da probam ovu masku, hvala za ovaj lep i nadam se koristan savet!
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/09/september-wish-list.html

    ОдговориИзбриши
  12. Odlicna ideja, moram obavezno isprobati. Mozda si cula za netoksicni lepak i ugljene kapsulice, ja sam to pomesala i napravila masku za lice (zvuci smesno znam, ali dosta pomaze). Mislim lepak na lice, sta??? Super post!! xx

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čula sam i moram priznati da je i meni prvi put delovalo jako čudno. Stvarno već duže vreme planiram to da isprobam, ali stalno zaboravim. Hvala što si me podsetila. :)

      Избриши
  13. Draga ja ovu masku koristim vise od mesec dana, dva puta nedeljno i moram reci da sam prezadovoljna. Osim što čisti moje lcie, zateze mi kozu i daje neki neutralan sjaj. Ja sam prezadovoljna. inace odlican post, super si nam napisala i detaljno objasnila kako se postupa sa ovim, te veliki lajk za to, a osim toga jako dobre slike. Svaka cast

    thestoryofagothic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  14. Ja sam ona osoba koja muku vodi sa mitiserima već duže vrijeme.Ovu masku ću oprobati,potruditi se da je danas oprobam pa ako bude korisna javim ti utiske!Sve u svemu hvala ti.♥♥♥

    ОдговориИзбриши
  15. Maska se cini jako korisnom, evo sutra cu je isprobati! :D
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши