10 beauty trikova koje morate isprobati

23:24

We heart it je moj najveć izvor inspiracije, ali tu uglavnom gledam teme vezane za modu i make up. Desi se ponekad i da ovde nađem inspiraciju za neke DIY projekte ili beauty trikove. Ipak, glavni izvor za takve teme je pinterest. Ne volim ga koliko i we heart it i iz tog razloga ga ni ne posećujem svakodnevno, već samo ponekad i to kada imam više slobodnog vremena. I tada uglavnom gledam samo slike koje imaju veze sa nekim zanimljivim i inspirativnim idejama koje bih i sama mogla da primenim. Ideje i zanimljivosti koje ću sa vama danas podeliti nisam pronašla samo na pinterestu, već i na youtube-u, instgramu, neke sam saznala od drugarica, a neke sam i sama otkrila.

Maska protiv mitisera
Verovatno ste čuli da je čišćenje lica limunom dobro u borbi protiv bubuljica i mitisera. Nije preporučljivo koristiti sam limun ako imate osetljivu kožu, već ga pomešajte sa malo vode i sa tim očistite lice. Što se ove maske tiče, pravi se na sledeći način: Pomešajte sok od limuna i sodu. Mešajte sve dok smesa ne postane kompaktna. Zatim nanesite na predeo lica na kome imate mitisere i osatvite da stoji 20 min. Nakon toga masku isperite hladnom vodom. Ako vam je koža previše osetljiva, možda je bolje da ne koristite ovu masku.

Maska za kosu
Maslinovo i kokosovo ulje su podjednako dobri za kosu, a da li ste probali da ih koristite zajedno? Pomešajte kokosovo i maslinovo ulje i dobijenu smesu nanesite na kosu. Zatim je umotajte u peškir i ostavite da maska stoji 20 min. i potom je isperite. Ova maska će vam mnogo pomoći ako imate suvu kosu. Ja imam samo suve krajeve, pa nekad ne nanosim masku na celu kosu, već je samo na njih stavim.

Losion za samopotamnjivanje
Poslednja stvar koju sam na pinterestu videla je upravo ova ideja. Nisam je isprobala, pa vam svoje utiske ne mogu preneti, niti znam da li stvarno deluje, ali mi se učinila zanimljivom. Radi se o pravljenju losiona za samopotamnjivanje. Potrebni su vam kakao i bilo koji losion za telo. Pomešajte ih u nekoj posudi. Na slici sa uputstvom za pravljenje ovog losiona je pisalo da je namenjen devojakama koje imaju jako svetlu kožu. Ja spadam u tu grupu, pa verujem da ću ovo isprobati (makar na malom delu svog tela da vidim da li i kako zaista deluje).



Led pre šminke
Većina ljudi kada se ujutru probudi ima crvenilo na licu, a možda čak i izgleda naduveno i otečeno. Da biste se rešili ovog problema, stavite u krpu nekoliko kockica leda i blagim potezima prelazite sa tim po svom licu. Ovo će vam ublažiti crvenilo, zatvoriti pore, smanjiti naduvenost u licu, a i vaša šminka će zbog ovog trajati duže.

Aceton za čišćenje obuće
Ovo je jedno od mojih najdražih otkrića. Obožavam da nosim patike (starke su mi jedne od omiljenih), ali nikako ne volim  kada se isprljaju, pa ne mogu dovoljno dobro da ih očistim. Želim da moje bele patike stalno budu bele. Sada sam pronašla način da to i ostvarim. Nakon što normalno očistim patike vlažnom maramicom ili nekom krpom, na malo vate stavim acetom i sa tim obrišem patike.

Kukuruzni skrob/gustin za mat efekat
Nemate mat lak? Sada svaki lak koji imate može biti mat. Nanesite bilo koji običan lak na nokte. U nekoj posudici pomešajte malo bezbojnog laka sa malo kukuruznog skroba/gustina. Potrudite se da sve dobro izmešate i da dobijena smesa zaista izgleda kao da je samo lak u pitanju. Zatim premažite nokte dobijenom smesom i lak u boji koji ste prethodno naneli će izgledati kao mat.

Kesice od čaja protiv podočnjaka
Sigurno svi znate da podočnjake može ublažiti umivanje hladnom vodom, kolutovi ohlađenog krastavca ili kolutovi krompira. A da li ste koristili kesice od čaja u ovu svrhu? Crni i zeleni čaj sadrže kofein, koji sužava krvne sudove u koži oko očiju, a takođe podstiču i cirkulaciju. Stavite dve kesice nekog od ovih čajeva u ključalu vodu i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Nakon toga ih izvadite iz vode i ostavite da se ohlade. Stavite ih na oči i držite 15 min. Kamilica ne sadrži kofein, ali će vam kesice ovog čaja smanjiti crvenilo i nadutost i pružiti odmor očima.

Lak za kosu kao aceton
Desilo vam se da ste ostali bez acetona, a hitno treba da skinete lak sa noktiju? Kao rešenje vam može poslužiti i lak za kosu. Naprskajte lak za kosu na parče vate i sa tim skidajte lak sa noktiju. Lak će spadati malo teže nego što to inače bude kada ga skidate sa acetonom, ali vam ovo u hitnim situacijama svakako može pomoći.



Maskara kao eyeliner 
Kada vam nestane eyeliner-a, maskara može da pomogne. Ako vam je četkica od eyeliner-a dovoljno tanka, onda je samo stavite u bočicu od maskare i dobili ste eyeliner. Ako pak nije, skinite sa četkice od maskare potrebnu količinu da biste icrtali linije.

Bez popravljanja ukosnica
Da li i vi mrzite da po ceo dan popravljate ukosnice koje se stalno pomeraju ili ispadaju i tako vam kvare frizuru? Postoji način da ovo rešite. Pre nego što stavite ukosnice naprskajte ih lakom za kosu i na ovaj način ćete obezbediti da njihova postojanost bude veća, pa nećete morati toliko puta da ih popravljate.

Fotografije su preuzete sa interneta.


Da li ste vi koristili neki od ovih trikova? Koje beauty trikove vi koristite?


facebook: Fashion, Beauty and Style
mail for busnisess: fashionbeautyandstyle01@gmail.com

You Might Also Like

27 коментара

  1. Probala sam dooosta od ovih trikova iskreno.
    Aceton za čišćenje obuće je stvarno nešto bez čega ne bih mogla, kada ne postoji ništa drugo čime mogu očistiti neke flekice, aceton zaista pomogne. ☺♥

    ОдговориИзбриши
  2. Neke sam probala neke ne.Najzanimljiviji mi je losio za samotamljenne.Svakako sam avijetla mozda zaista pomogne.LP

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam baš danas isprobala i pravljenje losiona za samopotamnjivanje i ispostavilo se da zaista deluje. :)

      Избриши
  3. Uhh meni dobro dodje ovaj post, jer muku mučim sa belim starkama. Moraću da probam acetonom da prebrisem.

    ОдговориИзбриши
  4. Većinu trikova nisam probala, ali deluju jako primamljivo. Sviđa mi se ideje maske sa limunovim sokom, kao i aceton kao sredstvo za čiśćenje obuće. Imam jako puno belih patika, a koliko god ja pazila, ne moguće ih je ne umrljati, pa je tako ova ideja došla kao poručena. Mada, kao osoba sa ogromnim podočnjacima mislim da ću isprobati i onaj trik sa kesicama čaja. Divno :)

    alijindnevnik.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Bas originalni saveti.Moram probati,nikada nisam citala ovakve savete.
    Super si. <3

    http://marijaarmus.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. probala sam neke stvari, losion za samotamnivanje ne preporučujem, meni su ostali crveni prištevi po nogama. Inače odlični savjeti :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. Probala si ovaj losion koji se dobije kada se pomešaju kakao i bilo koji losion za telo? Ja sam ga baš danas probala i nije bilo nikakvih negativnih posledica. Možda ipak ne odgovara svakom tipu kože. Hvala što si javila utiske. :)

      Избриши
  7. Svrati i zaprati,uzvraćam btw. odlican posst ♥♥
    https://faasshione.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  8. Divni trikovi, neke cak nisam nigde dosas vidjala, sto znaci da su originalni. Svaka cast! :D Ja cu koristiti neke od ovih svakako,a verujem da ce i mnpgim devojkama idevojvicama super doci 《333
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  9. Odlični trikovi.

    http://raj-sminke.blogspot.ba/2016/09/pink-bomber-shein.html

    ОдговориИзбриши
  10. iskreno nisam nista probala, ali svakako ocu

    INTERNACIONALNI GIVEAWAY
    http://maggieblogspot.blogspot.hr/2016/09/ana-grguric-illustration-international.html

    ОдговориИзбриши
  11. Odličan post, ja sam od ovih trikova isporbala samo masku za kosu i led kako bi smanjila podočnjake :)

    http://blogbysanja.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Odlican post, neke od ovih stvari cu sigurno isprobati :-) :-*

    NEW POST ON MY BLOG :
    https://katycolorfulfreak.blogspot.com/2016/09/child-of-flowers.html

    ОдговориИзбриши
  13. Svi trikovi su stvarno super. Sa ovim za samopotamljivanje prvi puta se susrećem, a isprobala sam ovaj sa ukosnicama i lakom i jako je efikasan. Led je zaista učinkovit na mnogim poljima i stvarno ga volim :D. A za ovaj trik čišćenja obuće sam čula ali se ne usudim isprobati, mada soda je jako učinkovita kada je u pitanju bijela boja :D. :*

    http://danny991.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  14. Odlican post zaista, vrlo koristan. Ja sam vecinu ovih beauty trikova znala ali mi je drago sto si ih ti sve okupila i napisala post o tome.

    thestoryofagothic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Odlican post, skoro sve savete sam isprobala i znala neke od ranije! ♥♥

    New post: http://marinailes9.blogspot.rs/2016/09/floral-romper.html

    ОдговориИзбриши
  16. Odlicni savjeti,morat' cu isprobati pojedine! :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  17. Nice tips. I tried the lemon mask before, it was good but then went to a peel. I have sensitive skin though.
    Lovely post.
    I'm following you #290. Hope you follow me back :)
    xo
    Sauniya | Find Your Bliss ♡

    ОдговориИзбриши
  18. Baš sam pričala danas sa prijateljicama o miteserima i o toj metodi sa limunom, nisam isprobala, ali definitivno hoću, a i ostali savjeti su veoma dobri :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  19. Great post... Love it...
    xx
    https://theonethattravels.wordpress.com/

    ОдговориИзбриши
  20. Priznajem, ni jedan od ovih trikova nisam isprobala... Ali budući da su moje (ne baš toliko bijele) air maxice poprilično prljave, isprobati ću taj trik... Inače sam porculanske puti, pa ću sigurno isprobati trik za tamnjenje. Sve u svemu, odličan post, sve pohvale!

    Moj blog o svemu i svačemu: marinasplace.eu

    ОдговориИзбриши