Čarobno kokosovo ulje

10:58

Ja sam veliki ljubitelj "uradi sam" projekata, a pod tim podrazumevam i korišćenje zdravih i prirodnih sastojaka iz kuhinje u kozmetičke svrhe. Ako, kao i ja, pratite najpoznatije svetske (i naše naravno) blogerke i jutjuberke, onda ste sigurno primetile da je kokosovo ulje u poslednje vreme apsolutni hit.


Kokosovo ulje sadrži "dobre" zasićene masti i ima izuzetna lekovita svojstva, a ja ću vam u ovom postu dati nekoliko predloga kako da ga koristite i u kozmetičke svrhe.

PRIRODNI BALZAM ZA USNE
Sastojci: pčelinji vosak (možete ga naći u nekim pčelarskim radnjama) i kokosovo ulje (u istim količinama; dakle, koliko uzmete voska, toliko vam i kokosovog ulja treba), po želji stari ruž i neka aroma za kolače i kutijica od potrošenog EOS balzama za usne ili kutijica od potrošene grožđane masti ili bilo koja mala kutijica koja ima pokolpac.
Stavite vosak i kokosovo ulje u neku vatrostalnu posudu i ubacite u mikrotalasnu. Ostavite na kratko dok se sve ne istopi (otprilike 1 min). Potrebnu smesu možete otopiti i na ringli. Kada se smesa otopi, ako želite da vam balzam ima neki poseban ukus i boju, dodajte u smesu aromu za kolače koju volite (meni je banana fenomenalna, pa ako je i vi volite, toplo preporučujem) i malo nekog starog karmina (samo odsecite deo i stavite u smesu). Pošto je smesa istopljena, a karmin u tvrdom stanju, smesu opet vratite u mikrotalasnu da se i on istopi. Kada sva smesa postane tečnog stanja, izvadite je iz mikrotalasne i promešajte. Videćete da je poprimila boju karmina koji ste stavile. Što se sipanja tiče, ako imate neku staru kutijicu od potrošenog EOS balzama, to je najidealnije (može i kutijica od grožđane masti ili nešto slično). Uzmite kašiku i sipajte potrebnu količinu smese u kutijicu. Stavite kutijicu sa balzamom u frizider da se stegne i dobije potreban oblik, ali je nemojte zatvarati da bi se pre steglo.



KREMA ZA SUNČANJE
Možda niste znali da kokosovo ulje blokira i do 30% ultraljubičastih zraka, pa ga možete koristiti i kao sredstvo za zaštitu od sunca.

PILING ZA TELO
Sastojci: kokosovo ulje, smeđi ili žuti šećer, pomorandža i 1 tegla sa poklopcem
Napunite 1/3 tegle kokosovim uljem. Izrendajte koru 1 oprane i osušene pomoranže (na najsitnije rende). Izrendanu koru stavite u teglu preko kokosovog ulja. Zatim preko toga stavite šešer (po želji-smeđi ili žuti, a može i beli). Šećer takođe treba da zauzima 1/3 tegle. Na kraju, do vrha napunite teglu kokosovim uljem i zatvorite je. Ako želite, pre zatvaranja možete i promešati dobijenu smesu.

PAKOVANJE ZA KOSU
Kokosovo ulje pomaže u borbi protiv peruti, jača kosu, ubrzava njen rast i čini je zdravijom. Postoje brojni načini kako da ga koristite za kosu, a ja ću vam danas predstaviti samo jedan od njih, koji je dosta jednostavan. Potrebno vam je samo kokosovo ulje. Za kosu je najbolje da se ono što drži na njoj, pa je ovaj način zaista jako efikasan. Uveče, pre spavanja, utrljajte kokosovo ulje u kosu od krajeva do vrha (samo nemojte da preterate da vam ne bi curelo u toku noći sa kose). Zamotajte kosu u neki veći peškir. Još bolje, pre nego što je zamotate pokupite je u punđu i zavežite i nakon toga umotajte u peškir i idite na spavanje. Ujutru jednostavno isperite ulje i lepo operite kosu. Biće sjajna, meka na dodir i mnogo zdravija.



SKIDANJE ŠMINKE
Kokosovo ulje je izuzetno efikasno i za skidanje šminke. Jednostavno stavite malo kokosovog ulja na tufer i skinite šminku. Odlično skida čak i jaču šminku sa očiju, a neće štetiti vašoj koži.


Da li i vi koristite kokosovo ulje? Jeste li znali za sve ove njegove načine primene koje sam sa vama podelila? Da li ga vi koristite u još neke svrhe?

You Might Also Like

28 коментара

  1. O, da, kokosovo ulje je i meni umelo da zameni brojne proizvode. Nisam pravila ovakav balzam za usne, već bih jednostavno znala da namažem čisto kokosovo ulje na usne, i to je to. :) Stavljala sam ga i na kosu i na lice. Iako sam bila uporna, na kosi nisam primetila znatnija poboljšanja, ali je lice bilo jako lepo posle njega. Inače, ja sam koristila Beyond hladno ceđeno ulje, i jako sam bila zadovljna njime. Sigurno ću ga kupiti opet! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Super post, hvala sto si ovo podjelila sa nama. xoxo

    Uclanjena sam na tvoj blog, ukoliko zelis uzvrati 😄 e-s-wonderland.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман28. мај 2016. 23:14

    Moze i kao mleko za telo:)

    ОдговориИзбриши
  4. Kupila sam ga pre par dana, najvise zbog kose.Bas je mekana i nahranjena kosa od njega :-)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман29. мај 2016. 00:58

    Divan post! :)


    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. Slazem se apsolutno sa svakom recenicom koju si napisala. Kokosovo ulje je SAVRSENO. I ja ga koristim za skoro sve funkcije koje si ti navela. :D

    http://mojasvastaricams.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. Ah sva ta bogatstva kokosovog ulja...sjajan proizvod zaista! Odličan post! :)

    ОдговориИзбриши
  8. Koristim kokosovo ulje vec oko dvije godine i nevjerojatno je za što se sve može koristiti. Čak i za skidanje šminke. Odličan post. xoxo

    http://nikolinahajdinic.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  9. Kokosovo ulje najj😍
    https://plus.google.com/u/0/116816841990469767464 ako zelis zaprati me i pročitaj moj prvi post❤

    ОдговориИзбриши
  10. Kokosovo ulje je predivno! Koristim ga za kosu i lice i nevjerovatna je razlika! Divan post!

    https://dzaniica.blogspot.ba/ xx

    ОдговориИзбриши
  11. Definitivno mislim da sam ja jedina koja nije probala ovo čudo!
    Moram pod hitno.
    Super post, imaš follow. ♥

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман30. мај 2016. 12:59

    Obožavam kokosovo ule, i za kosu, i tijelo, i kuhanje, sve, sve!
    Odličan post, učlanila sam se :)

    http://sohappy-sobeautiful.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post kao i blog! Negdje si napisala da uzvraćaš follow , pa evo učlanila sam se i ako hoćeš možeš i ti na moj blog.
    P.S.Ako itko želi follow for follow neka dođe na moj blog.
    http://lovedisneyhr.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  14. Kokosovo ulje je stvarno našlo mnogo primena - jedva čekam da ga isprobam! :)

    http://couturecase.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Great post dear!
    xx
    http://rockmyboots.blogspot.com.es/

    ОдговориИзбриши
  16. Divan post! Obozavam kokosovo ulje, kako za tijelo tako i za jelo. Nisam znala da ima i zastitni faktor :D Hvala na savjetu ^^

    ♥ Sara www.thecosmopolitas.com

    ОдговориИзбриши
  17. Vec sam cula da je kokosovo ulje jako dobro a ovaj post je samo potvrdio njegovu efikasnost i razne primjene :)

    Pratim te vec od ranije na GFC :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  18. Volim kokosovo ulje! Definitivno ga mogu nazvati najboljim prijateljem za kosu a pogotovo za kozu. Svidja mi se post.

    Charming CocoInstagram

    ОдговориИзбриши
  19. What you think about follow each other? If you want - follow me and let me know in the comments of my newest posts so I can follow you back!:)
    http://astbakay.blogspot.ru/2016/06/cute-things.html

    ОдговориИзбриши
  20. Love your blog and I am a new follower!
    I hope that you will follow me back <3

    ОдговориИзбриши
  21. Lovely products! I like your blog, my dear <3 Are you interested in following each other? I started following you on GFC, I hope you'll follow back :*

    Best wishes, Gilda
    www.itsgilda.com

    ОдговориИзбриши
  22. The looks promising! Interested in GFC follow for follow? Please always keep in touch, I would love to hear from you!

    Follow me @qingsstyle on Instagram and Twitter!

    ОдговориИзбриши
  23. I love this oil, for my skin, hair, so unique. If you like some support, let me now on my blog.http://www.sugarloveblog.com/

    ОдговориИзбриши
  24. THANKS DEAR FOR COMMENT ON MY BLOG,I follow you on gfc now:)

    ОдговориИзбриши
  25. Ne koristim kokosovo ulje,ali svakako planiram da pocnem jer cela blogosvefa kao i youtube pricaju o njemu! Cim budem u prilici,kupujem. :)

    https://letsbetogethertonight.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши