Palme u snegu

15:20

"Da li ste nekada voleli toliko snažno da vam se činilo da biste za tu ljubav mogli umreti, ali i ubiti? "Palme u snegu", film reditelja Fernanda Gonzalesa Moline, zasnovan na bestseleru Luz Gabas, upravo je priča o takvoj ljubavi koja nas vraća u kolonijalno doba Ekvatorijalne Gvineje. Ovo je film o odrastanju dvojice muškaraca na afričkim plantažama kakaoa, gde su mnogi Španici u kolonijalno doba potražili bolje sutra. Zabranjena ljubav začeta u burnim vremenima prevrata i neobičnim istorijskim okolnostima, povešće nas u nezaboravno putovanje kroz vreme i prostor, učinivši da pobegnemo iz sveta koji nas okružuje i poverujemo kako snagom volje i iskrenih osećanja čak i palme mogu procvetati u snegu."

Ovo je zvanični opis filma koji možete pročitati na sajtu svakog bioskopa koji ga prikazuje.
Fernando Gonzales Mendina je poznat po ostvarenjima "Tri metra iznad neba" i "Želim te". Film je u Španiji premijerno prikazan 25. decembra, a do sada ga je pogledalo više od 2,5 miliona Španaca, čime je opravdao bužet od 10 miliona i ostvaraio zadadu od čak 18 miliona. Tokom prva tri vikenda prikazivanja je sa zaradom prestigao čak i "Ratove zvezda: Buđenje sile". Za 30. dodelu prestižnih Goja nagrada je nominovan u pet kategorija.


U čemu je tajna ovolikog uspeha filma već na samom početku njegovg prikazivanja? Koliko god drugi glumci bili kvalitetni i priča dobra, najveći broj publike ipak čine žene koje odlaze u bioskope da bi gledale prelepog Maria Casasa koji tumači glavnu mušku ulogu u ovom filmu. Svetsku slavu je stekao filmovima "Tri metra iznad neba", "Želim te" i serijom "Brod". U svim ovim ostvarenjima je, pored njegove glume, u prvi plan stavljan i njegov neosporan fizički izgled, što ga i čini najpopularnijim španskim glumcem.



Ova romantična komedija se u našim bioskopima prikazuje od 14. februara. Ako do sada niste imali priliku da je pogledate, u nastavku možete pogledati trejler:





Da li ste gledali ovaj film i kako vam se dopao? Ili možda tek planirate da ga gledate?



You Might Also Like

6 коментара