Dan zaljubljenih

09:33

Poslednjih dana na sve strane nam samo "iskače" euforija oko Dana zaljubljenih. Još malo je ostalo do njega. Zato sada oni, najveći ljubitelji ovog praznika, sitno i sa nestrpljenjem odbrojavaju preostale sate.
Ja nisam preveliki fan ovog praznika i pristalica sam stava da ljubav treba da pokazujemo tokom cele godine, a ne samo u nekoliko posebnih datuma, kao što su rođendani, godišnjice, Dan zaljubljenih, 8. mart... Ipak, ne mislim ni da ovaj dan treba da posmatramo kao svaki drugi. Čak i vi koji ga uopšte ne volite, treba bar za nijansu više da se potrudite i pokažete nekom ljubav na neki posebniji način tog dana.




Ovo nije praznik u kome treba da se nadmećemo ko će voljenoj osobi kupiti što skuplji poklon. Ako mislite da vam skup poklon pokazuje koliko vas neko voli, onda ne znate ništa o ljubavi. Ovih dana sam naišla na brojna pitanja na internetu upravo na temu:"Šta ćete kupiti voljenoj osobi za Dan zaljubljenih" ili "Kakav poklon očekujete". Zar smo se toliko otuđili da su nam samo materijalne stvari postale važne? Da li nam mediji nameću takvo mišljenje? Na sreću, znam da još uvek postoje ljudi koji znaju da cene prave vrednosti.

Znate šta je za mene najbolji dokaz ljubavi za ovakav praznik? Poklon koji vam voljena osoba napravi sama, svojim rukama. Taj pokon ima jedan sastojak koji nijedna druga, skupa materijalna star ne može imamti-ljubav. Ukoliko još uvek niste spremili neko iznenađenje za voljenu osobu, imam nekoliko predloga:

Ram za sliku-Koliko samo zajedničkih fotografija imate? Baš uživate u trenucima kada ih gledate i vraćaju vam se uspomene na zajedničke trenutke koje ste doživeli. Izaberite neku koja vam je najdraža i za nju sami napravite ram i ukrasite ga kako god vi želite. Možete na okvir rama zalepiti npr. slike omiljenog kluba voljene osobe (naravno, ako je u pitanju muškarac) ili nekih drugish stavri koje voli (razni hobiji, omiljeni gradovi, ma, šta god vam padne na pamet). Tako ćete pokazati ne samo da ste sami uložili trud da napravite poklon, već i da voljenu osobu dovoljno dobro poznajete i znate sve stvari koje voli.




Šolja za kafu-Kupite običnu belu šolju i neke boje ili markere za kermarimu. Šolju možete ukrasiti na bezbroj načina da bude originalna i da niko drugi nema takvu. Ili na njoj napišiti neku lepu poruku osobi koju volite. Može čak i ljubavno pismo. Znam, na šolji nema baš previše mesta, ali se možete potruditi da pišete što sitnije. Zamislite da voljena osoba čita to što ste napisali svakog jutra kada bude pila kafu. Neprocenjivo, zar ne?



Čestitka-koju ćete, naravno, sami napraviti i ukrasiti na najbolji mogući način. A unutra nemojte napisati samo nekoliko reči. Na tom papiru napišite vaše najdublje emocije. Sigurna sam da to baš i ne možete da uraditi na facebook četu, viberu i whtsapp-u, a i svakako taj način nikako ne može biti romantičan. Vratimo se malo unazad. Pravih ljubavnih pisama više skoro da uopšte ni nema, ali mislim da bar za Dan zaljubljenih možemo da napišemo jedno. Čestitku možete naprskati sa nekoliko kapi svog omiljenog parfema, pa će osoba kojoj je namenjeno kada god je pomiriše imati osećaj kao da ste sa njom.



Ukrasno jastuče sa porukama-Rolnu iskorišćenog toalet papira malo spljoštite, a zatim sa obe strane, prema centru, gurnite stranice kruga tako da dobijete oblik jastučeta. Prvo zalepite stranice sa jedne strane, a sa druge ubacite poruke. Neka te poruke budu "Otvori kada...". Kada ih napišete, savijte ih u kockicu i sa druge strane napišite kada osoba koju volite treba da ih otvori. Neka samo jedna bude namenjena Danu zaljubljenih, a za ostale sami izaberite (npr. "...kada ti nedostajem","...kada si tužan/tužna","...kada želiš da me zagrliš"). Kada poruke ubacite unutra, zalepite i drugu stranu rolne. Zatim pustite mašti na volju i ukrasite jastuče kako god želite. Možete koristiti ukrasni papir, boje, isečke slika iz novina... Na kraju, uzmite ukrasni kanap ili traku i napravite mašnu oko jastučeta.




Nadam se da sam vam bar malo pomogla. Da bi doživljaj bio potpun, poklon možete dati voljenoj osobi uz romantičnu večeru koju ste sami pripremili. Ne moraju to biti neka jela kao iz restorana. Dovoljno je da budu ukusna i da pokažete trud. A potrudite se onda da i dekoracija stola bude u znaku ljubavi. Nekoliko mirišljavih sveća i latice ruža će biti i više nego dovoljni ako nemate previše vremena. Možete spremiti i neki romantičan film koji ćete gledati nakon toga. 

Od srca vam želim da ovaj Dan žaljubljenih provedete na najlepši mogući način sa osobom koju volite. A ni vi koji ste sami ne treba da očajavate. Možda ove godine nemate kome da napravite poklon, ali se to već sledeće godine može promeniti. Mislim da ne treba zbog toga da mrzite ovaj praznik. Naprotiv, zašto Dan zaljubljenih ne biste posvetili sebi? Da, radite stvari koje najviše volite sami. Pogledajte neki romantičan film. Priredite sebi toplu kupku i pustite omiljenu muziku. Izađite negde. Ko zna, možda baš na Dan zaljubljenih upoznate nekog ko će vam privući pažnju?






Fotografije preuzete sa interneta.

You Might Also Like

22 коментара

  1. Sviđa mi se post, izabrala si prelijepe slike, iskreno ni ja baš ne volim dan zaljubljenih i provesti ću ga najvjerovatnije učeči na najgori mogući način :D
    http://myblogmything1.blogspot.ba/2016/02/recenzija-planetspa-maslac-za-tijelo.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se svideo post. :)
      I ja ću morati da učim jer me sledeće sedmice čeka ispit, ali mora se naći vreme i za jednu malo veću pauzu. :D

      Избриши
  2. Sjajno napisano! Zaista odličan post i slažem se da nije poenta u poklonima.
    PS: Poslednja slika je predivna! Mogu li da je postavim na instagram? :D

    jasminadimitri.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! Drago mi je da imamo isto mišljenje. :)
      Naravno da možeš. Sve slike su ionako preuzete sa interneta. Tu poslednju sam, konkretno, na instagramu i pronašla. :D

      Избриши
  3. Odlične, kreativne ideje! Predivno napisano!

    fandbportal.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Slažem se da ljubav treba pokazivati tokom cele godine a ne samo danas i ovo mi je dan kao i svaki drugi. Neke moje drugarice ne proslavljaju Dan zaljubljenih iz političkih razloga, a neke dele moje mišljenje. E sad, ti si napisala isto to i za rođendane, ali meni rođendan predstavlja okupljanje društva sa kojima se dugo nisam videla jer nismo u istom gradu i sl. tako da ga sa nestrpljenjem iščekujem, ali naravno ne zbog poklona. :)

    http://aleksandrasmagicalworld.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nismo se razumele što se rođendana tiče. Naravno da mislim da ih treba slaviti. Samo sam htela da kažem da ljubav prema voljenoj osobi treba da pokazujemo tokom cele godine, a ne samo tokom nekih takvih praznika. :)

      Избриши
  5. Lepe ideje. I ja verujem da ljubav treba pokazivati uvek...
    Hvala ti na poseti, uzvratila follow! :)
    Vesna - Home Chic Club
    http://vesna-kreativnostidrugesitnice.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. Odlične ideje,jako mi se sviđa <3

    Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se (uzvraćam) :)
    http://doroty4.blogspot.hr/2016/02/bed-time-tag.html

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican post, uclanila sam se na tvoj blog, pratim te preko GFC-a, nadam se da ces uzvratiti! :**

    New post: http://marinailes9.blogspot.rs/2016/02/leopard-turtleneck.html

    ОдговориИзбриши
  8. Sada sam otkrila tvoj blog i moram te pohvaliti. Zaista predivno pišeš. Odličan post! :*

    Shine perfection <-- Novi post

    ОдговориИзбриши
  9. Divno si ovo napisala, posebno uvod u celu ovu priču oko poklona :) Apsolutno se slažem sa tvojim mišljenjem i smatram da pokloni nisu pokazatelji ljubavi, već ponekad pokazuju znak pažnje, ali ljubav treba biti prisutna 24h, svakog dana, po celi dan :)

    Učlanila sam se na tvoj blog, nadam se da ćeš uzvratiti :)

    -----> littleboxofhappiness.blogspot.rs <-----

    ОдговориИзбриши
  10. Post je sjajan i slike su odlicne!

    My new post is up, so please check it out http://missbabybluelove.blogspot.rs/2016/02/blue-top.html
    And I started following you so if you could return , it would be great! :)

    ОдговориИзбриши