Petak-moj omiljeni dan

15:18

Merhaba, konacno je stigao dugo iscekivani petak. :)
Verovatno ste odmah pomislili da mi je petak omiljeni dan zbog kraja radne nedelje, ali zapravo nije tako. Nisam od onih ljudi koji ceo zivot cekaju petak, leto... Trudim se da svaki dan iskoristim na najbolji moguci nacin da mi zivot ne bi prosao u cekanju necega.
A petak posebno volim od nedavno. Evo i zasto. Zbog jedne fenomenalne serije koju sam pocela da gledam i cije nove episode izlaze upravo petkom.
Ne postoje dovoljne reci kojim bih vam opisala moje odusevljenje ovom serijom. Okee, necu vas vise drzati u neizvesnosti. Otkrivam u pitanju je turska serija Kiralik ask (Iznajmljena ljubav).
Serija se emituje od juna ove godine (bar sam tako negde procitala), a ja sam je pocela gledati tek prosle sedmice. Ne pitajte me kako sam je pronasla jer se ne secam. Verovatno sam negde slucajno pogledala najavu za neku epizodu i to mi je privuklo paznju da krenem da gledam seriju.
Brzinom svetlosti sam odgledala svih 12 epizoda koje su do sada prevedene na sajtu Movtex. Taj sajt kasni 2 episode sa prevodom (objavljene su 13. i 14. epizoda, ali njih jos nisu preveli). No, nije me to sprecilo da i njih ne pogledam. Naucila sam do sada ponesto turskog jezika, pa mogu bar sustinu da razumem.
I zato jedva cekam petak da vidim tu 15. epizodu.
Serija je zapravo romanticna komedija. Smejacete se do suza ako je budete gledali. U ovoj seriji su cak i negativni likovi smesni i zanimljivi i ne mozete da ih ne volite. Ako ste pak romanticne duse kao ja, onda ce vam se posebno svideti jer je ljubavna prica glavnih junaka predivna.
Gledate li vi ovu seriju? Ako ne, evo da vam malo zagolicam mastu i navedem vas da je i sami pogledate:







Naslovna pesma serije je takodje jako lepa. Ostavljam vam ispod video, pa poslusajte pesmu i pogledajte neke zanimljive scene iz same serije:


Da vam priznam sada, nisam ja oduvek bila ljubitelj turskih serija. Zapravo ih nisam podnosila. Bar one koje su prikazivali na nasim tv kanalima. Jako malo vremena provodim gledajuci tv, ali kada god bih prebacila na neku od tih serija koje se kod nas prikazuju, ne bi mi se dopala. I zato sam sebe ubedila kako ja te serije ne volim.
Prva turska serija koju sam pogledala celu i koja mi se svidela bila je Sila.


Posle nje fantasticna serija Zvala se Feriha koju sam u kratkom vremenskom period pogledala jer me je doslovno odusevila. Obicno bih do kasno u noc ostala da gledam epizodu za epizodom. Moram priznati da me je tuzan kraj jako razocarao. Ne volim tuzne krajeve i zbog toga ne gledam serije, ni filmove za koje znam da ce imati takav kraj, ali ovoj definitivno nisam mogla da odolim. Ta serija ima i 2 nastavka. Prvi, koji se sastoji od 8 epizoda ja mislim, ne preporucujem onima sa slabim srcem, ali bukvalno jer je previse tuzan i emotivan.


I poslednja turska serija koju sam pre Iznajmljene ljubavi gledala je Plima i oseka. Nju sam zapravo pocela da gledam zbog glavnog glumca. U pitanju je Cagatay Ulusoy koji je igrao glavnu ulogu u seriji Zvala se Feriha, i doslovno SAVRSENO izgledao, dok je u ovoj seriji, bar ja tako mislim, nekako ruzniji, sta znam... Najvise sam ovu seriju gledala zbog smesnih scena koje je glumac koji tumaci ulogu Merta fantasticno odigrao. Dobro, priznajem, nije samo zbog njega. Ova serija je dobra u globalu. Meni se nekako samo spoj dvoje glavnih junaka nije svideo, ali to je samo moje misljenje. Ova serija se vecini upravo zbog njih i dopada. Svakako je vredna paznje.


I, eto, taman kad pomislim da gledam seriju koja ce mi biti omiljena do kraja zivota, genijalni Turci nas iznenade necim jos boljim. Upravo zato je moj trenutni favorit serija Iznajmljena ljubav.

Sada, da cujem vasa misljenja. Gledate li turske serije? Da li ste gledali neku od ovih koje sam gore navela? Koje su vasi favoriti?

Uclanite se na moj blog ukoliko to vec niste uradili.


You Might Also Like

29 коментара

  1. Hahahaha :) Merhaba :)

    Učlanjena sam na tvoj blog, super je :)
    http://dejzi23.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Super post:D
    Ja ne gledam nikakve serije,osim nekad nesto na Comedy Central-u,pogotovo ne turske i indijske,tako da mi se ovo verovatno ne bi svidelo ako bih odgledala,ali pesma za seriju je vrh:-)
    http://beyourself2003.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala 😃
      I ja sam razmisljala isto kao ti do pre nekih godinu/dve dana kada me je prva turska serija koju sam pocela tada da gledam odusevila.
      P.S. Ako ti se pesma za seriju svidela, onda sam sigurna da ce ti se i sama serija svideti. 😉

      Избриши
  3. super post :) sviđa mi se što nastojiš proživjeti svaki dan na najbolji mogući način... i sama se vodim tom idejom ;)

    ОдговориИзбриши
  4. I don´t know this serie but the "guy" looks good! xo,

    http://cocojeans.blogspot.pt
    Insta @cocojeansblog

    ОдговориИзбриши
  5. Jedina serija od ovih koju sam ja gledala je Feriha. I plakala sam kao da mi je umro neko najrodjeniji. Drugi deo nisam gledala kada je Emir ostao sam, ali zato prvi obara sa nogu!

    http://oonly4girlss.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja u prvom delu nisam plakala, cak ni u poslednjoj epizodi kada je Feriha ubijena. Ali zato u tom nastavku gde Emir pati za njom sam plakala kao kisa dok sam gledala svaku epizodu. Jako me je to rastuzilo. 😢

      Избриши
  6. Gledam i ja ovu seriju, super jee! :) ♥
    A pratim i ' pepeljugu ' , bas mi je superr!! :))

    Q & A | Pitanja i odgovori + moje slike

    ОдговориИзбриши
  7. i love it!
    http://fashionmaniacbrazil.blogspot.com.br/2015/09/diy-cortando-seu-proprio-cabelo.html

    ОдговориИзбриши
  8. Zanimljiv post,ja sam prije prakticirala takve vrste serija,sad sam vise za humoristicne i too..btw ovaj lik je cak i zgodan haha

    Novi post je kod mene,bolje receno #OOTD pa posjeti ako mozes :) I uclani se i prati ako nisi,uzvracam ! <3
    beautyshapes3.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :)
      Ma, on je savrsen.
      I u ovoj seriji ima dosta humora i smesnih scena. Ako takve serije volis, onda ce ti se i ova sigurno svideti. ❤

      Избриши
  9. odličan post <3

    pogledaj novi post na blogu i follow me veronicafashioncorner.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. I love this post!!!!
    Would you like if we were to follow each other ? I would be happy . this is my link
    http://loryschannelmakeupandbeauty.blogspot.it/
    kiss
    Lory

    ОдговориИзбриши
  11. i moj m=omiljeni dan je petak :D
    lep vikend ti zelim!

    http://highheelpoodl.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  12. Oh, I can imagine this is fun and love :)
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    ОдговориИзбриши
  13. have a nice sunday!

    www.fashi0n-m0de.blogspot.it

    ОдговориИзбриши
  14. Odličan post! Nemam zamjerke!!☺

    Ukoliko želiš baci oko i na moj blog. Pusa!!

    http://mybeautyamazon.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Inace uclani se kod mene,ja vec kod tebe jesam <3
    Takoder novi post je tu,#OOTD pa pogledaj :)

    http://beautyshapes3.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши